Hafta SonuHaftasonuKültür-SanatManşet

Diyarbakır’da Gezici Kadın Film Günleri başlıyor

0

Diyarbakır’da Gezici Kadın Film Günleri kapsamında dört film 14 ilçede seyirciyle buluşacak.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Mezopotamya Sinema Akademisi ve Ortadoğu Sinema Akademisi tarafından ortaklaşa düzenlenecek Gezici Kadın Film Günleri başlıyor. 13-19 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek etkinlikte yer alacak filmler, Diyarbakır’ın merkez Sur, Bağlar, Yenişehir, Kayapınar ve Kocaköy ile Eğil, Dicle, Çınar, Hazro, Ergani, Silvan, Lice, Kulp ve Bismil ilçelerinde izleyiciyle buluşacak. Etkinlik kapsamında Çağla Zencirci ve Guilloume Glovanetti imzalı “Sibel”, Vuslat Saraçoğlu’un yönettiği “Borç”, Emine Emel Balcı’nın yönetmenliğini üstlendiği “Nefesim Kesilene Kadar” ve Banu Sıvacı’nın “Güvercin” filmi gösterilecek.

Ortadoğu Sinema Akademisi Sinema Sanat Birimi üyesi Sidar Aslan, her gün iki ilçede filmleri kadınlarla buluşacaklarını belirterek, amaçlarının ilçelerde bulunan kadınlara ulaşmak olduğunu dile getirdi.

‘Kadın yönetmenlerin filmlerinin görünmesini sağlıyoruz’

Kadın yönetmenlerin yaptıkları filmlerin sinemalarda çok fazla yer almadığını belirten Aslan şunları söyledi: “Biz bu tür etkinliklerle kadın yönetmenlerin yaptıkları filmlerini kadınlar ile buluşturarak daha çok izlenmesini sağlıyoruz. Bu filmlerin içeriğine baktığımızda toplumsal sorunlara değinen ve kadınların gözüyle yapılan filmlerdir. Bazı ilçedeki kadınların bu filmleri izleme imkânları olmuyor. Biz bu filmleri kadınlara götürerek onlara izleme imkanı yaratacağız.”

Aslan, sadece kadınlara film izletmeyi amaçlamadıklarını aynı zamanda iletişim ağı da kurmayı istediklerini aktardı ve sözlerine şöyle devam etti: “Kadınlar için daha çok neler yapabiliriz konuşmak istiyoruz. Birbirimize haber vererek kadınlar bir araya getirerek filmlerimizi izlemek istiyoruz. Filmlerin içeriğinde bütün kadınlar kendini bulacaktır. Bütün kadınları gezici kadın film günlerimize bekliyoruz.”

Film günleri programı şöyle:

  • 13 Temmuz – 20.30’da Silvan’daki Kinya Navin parkında Sibel.
  • 13 Temmuz – 20.30’da Eğil Meydan’ında Borç, Kocaköy’deki Köşem bahçesinde Sibel.
  • 14 Temmuz – 20.30’da Ergani’deki Orman Parkı’nda ve Dicle’deki Belediye Parkı’nda Nefesim Kesilene Kadar.
  • 16 Temmuz -20.30’da Çınar’daki Nû Jiyan Parkı Amfi Tiyatrosu’nda Nefesim Kesilene Kadar, Bismil’deki  Kardeşlik Park ve Lice’deki Ceylan Önkol Parkı’nda Sibel.
  • 17 Temmuz – 20.30’da Hazro’daki İşkar Mahallesinde Sibel, Kulp’taki Merkez Yeni mahalle Halı Saha Kompleksi’nde Güvercin.
  • 18 Temmuz – 20.30’da Sur’daki Ben û Sen Parkı’nda Borç, Bağlar’daki Newroz Parkı’nda Sibel.
  • 19 Temmuz – 20.30’da Kayapınar’daki Tema Parkı’nda Nefesim Kesilene Kadar,  Bağlar’daki Koşuyolu Parkı’nda Güvercin.

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.