ManşetTürkiye

Diyarbakır’da emniyet müdürlüğüne bombalı araçla saldırı: 6 ölü, 39 yaralı

0

Diyarbakır’ın Çınar ilçesindeki emniyet müdürlüğü önünde bomba yüklü araç infilak ettirildi, roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda altı kişi hayatını kaybetti, 39 kişi de yaralandı.

Saldırıda ilk olarak emniyet binasının girişinde bomba yüklü araç infilak ettirildi. Ardından roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Bomba yüklü aracın şiddetli patlamasının ardından emniyet binasında yangın çıktı.

19

Saldırıda polis lojmanında bulunan iki polis yakını hayatını kaybetti. Lojmanlardan çıkarılan bir cenaze ile ölü sayısı altıya yükseldi. Emniyet binasının yanında bulunan tek katlı bir ev de saldırı sonucu çöktü. Çöken binada, Lokman Açıkgöz ile çocukları Sadık Efe Açıkgöz ve Ecrin Açıkgöz hayatını kaybetti. Evin enkazından beş kişi ise yaralı olarak kurtartıldı.

20

Diyarbakır Valiliği, 39 yaralıdan altısının polis, sekizinin polis yakını, beşinin de çöken evin enkazından kurtarılanlar olduğunu açıkladı. Bunun dışında ilçe emniyet müdürlüğü yakınında bulunan evlerde yaşayan 20 yurttaş da yaralandı. Valilik saldırının PKK’lılar tarafından düzenlendiğini duyurdu.

Saldırıya emniyette bulunan polislerin karşılık vermesiyle çatışma yaşandı. Bu esnada, ilçeye Diyarbakır’dan polis ve askerler ile ambulanslar, itfaiye ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Kentteki doktorlar acil olarak göreve çağırıldı.

 

(Diken, DHA)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.