Doğa MücadelesiManşet

Diyarbakır’da ‘Doğa Koruma Ekipleri’ kuruluyor

0
Geliye Goderné Vadisi'nde ekolojistler ve yerel katılımcılar doğa savunuculuğu için bir arada

Amed Ekoloji Meclisi, Kürdistan’daki doğa yıkımlarını engellemek için ekolojist ve köylülerin doğa savunuculuğu için bir araya geleceği Doğa Koruma Ekipleri için çalışma başlattı.

Geliye Goderné Vadisi'nde ekolojistler ve yerel katılımcılar doğa savunuculuğu için bir arada

Geliye Goderné Vadisi’nde ekolojistler ve yerel katılımcılar doğa savunuculuğu için bir arada

Mezotomya Ekoloji Günlüğü’nde yer alan haberde Doğa Koruma Ekipleri’nin güvenlik gerekçesi ile yakılan ormanlık alanlar ve enerji gerekçesiyle yapılan hidroelektrik santral ve barajlara karşı yangınlara ilk müdahaleden kaçak ağaç kesimine, barajlara karşı mücadele edilmesinden ağaç dikimine kadar geniş bir yelpazede çalışma yürüteceği aktarıldı.

Doğa Koruma Ekibi ilk toplantısı Silvan'da gerçekleştirildi

Doğa Koruma Ekibi ilk toplantısı Silvan’da gerçekleştirildi

 

Mezopotamya Ekoloji Meclisi, yangınlar ile barajların bölgeyi tehdit ettiği Diyarbakır’ın Hazro, Silvan, Lice, Hani ve Kulp ilçelerinde ilk çalışmalara başladı. İlk halk toplantısı, 13 Ağustos’ta Silvan’da barajlar nedeni ile sular altında kalma tehlikesi olan Geliye Goderné Vadisi‘nde 60’a yakın köy temsilcisinin katılımıyla yapıldı.

Doğa Koruma Ekipleri’nin ikinci toplantısı ise HES tahribatlarına karşı mücadele eden Kulp ilçesinde kadın erkek dengesi gözetilerek seçilen katılımcılarla gerçekleşecek.

 

Fotoğraflar: Özcan Şahin

(Mezopotamya Ekoloji Günlüğü, Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.