Ekolojik YaşamManşet

Kadınlar, Diyarbakır Kent Bostanı için ilk sebze fidelerini dikti

0

Amed Ekoloji Meclisi‘nin öncülüğünde başlatılan Kent Bostanı Projesi kapsamında kadınlar ilk sebze fidelerini dikti.

20

Amed Ekoloji Meclisi’nin öncülüğünde başlatılan Kent Bostanı Projesi kapsamında Diyarbakır’ın Kayapınar (Peyas) ilçesinin Mezopotamya Mahallesi’nde kadınlar ilk fideleri toprakla buluşturdu. Projeye Mezopotamya Halk Meclisi ve çok sayıda yurttaş destek verdi. Çocukların yoğun ilgi gösterdiği dikimde, kadınlar çocuklara fidelerin nasıl dikildiğini anlattı.

Mezopotamya Halk Meclisi Eş Sözcüsü Murat Doğru, halkla birlikte kolektif bir şekilde bostan oluşturacaklarını belirterek, uygulamanın hem mahalle için hem de tüm Amed halkı için çok olumlu bir adım olduğunu söyledi.

21

Amed Ekoloji Meclisi Tohum, Tarım ve Gıda Komisyonu üyesi Erkan Özgen ise amaçlarının kendi tohumlarını kaldırmak olduğunu söyledi. GDO’suz tohum üretmenin önemine dikkat çeken Özgen, “Annelerimizin yıllar önce kefiyelerinin içinde sakladıkları tohumları alıp kent bostanına ektik. Bu projeyi de kadınlar öncülüğünde başlatıyoruz” ifadelerini kullandı.

Birçok ailenin kolektif bir şekilde bostanı yetiştirip çıkan ürünlerden yararlanacağını belirten Özgen, bostandan belli bir kısmın tohum olarak saklanacağını aktardı.

 

(DİHA)

You may also like

Comments

Comments are closed.