Ekoloji

Diyarbakır Ekoloji Forumu’nda savaş ve barajlar da konuşulacak

0

Diyarbakır’da haftasonu düzenlenecek olan Ekoloji Forumu’nda “Savaşların ekosistem üzerindeki yıkımı”, “Barajların coğrafyaya ve sağlığa etkileri” gibi konular da tartışılacak.

Uluslararası ve ulusal çapta çok sayıda bilim insanı ve çevreci 29-30 0cak tarihleri arasında Diyarbakır’da düzenlenecek olan Ekoloji Forumu‘nda buluşuyor.

“Savaşların ekosistem üzerindeki yıkımı”, “Barajların coğrafyaya ve sağlığa etkileri”, “GDO üretim ve biyoçeşitlilik” ve “Politik ekoloji ve ekososyalizm” konularının tartışılacağı forum Mezopotamya Sosyal Forumu‘nun Sümerpark Kampüsü’nde düzenlenecek.

Forumda Saleh Rabi Filistin Su Enstitüsü, Sylvia Marcos Meksika, Nedim Tüzün Diyarbakır Elektrik Mühendisleri Odası, Prof. Dr. Kemal Güven Dicle Üniversitesi Çevre Araştırma Merkezi adına yer alacak. Bu isimler gibi birçok bilim insanının da forumda söz sahibi olacağı toplantılara; Halil Savda ise bir Vicdani Retçi olarak katkıda bulunacak.

Mezopotamya Sosyal Forumu’nundan yapılan açıklamada ”Ortadoğu’da yıllardır devam eden savaşların en önemli sebepleri, iktidar mücadeleleri, halkların çeşitliliğinin tanınmaması ve buna bağlı olarak doğal kaynakların kontrolü ve sömürüsüdür. Özellikle petrol, su ve maden rezervleri açısından zengin olan Ortadoğu’da yaşayan halklar bu rezervlerin sömürülmesi adına yerlerinden edilmekte ve bu sayede halklar modern-küresel-kapitalist sisteme bağlı kılınmaktadır” denildi. (Bia)

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.