DuyurularSivil Toplum

DiyalogFest’e davet

0

Irkçılığa ve Milliyetçiliğe DurDe Girişimi 19-20 Kasım 2011 tarihlerinde Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde, insan hakları, ayrımcılık ve nefret suçları alanında bir uluslararası bir festival düzenliyor. Başta Avrupa, Balkanlar ve komşu ülkeler olmak üzere çok sayıda ülkeden katılımın beklendiği festivalin bu yılki ana vurgusu “kültürlerarası diyalog” olarak belirlenmiş. Çeşitli sivil toplum örgütleriyle birlikte düzenlenecek olan bu etkinliğe beş bin kişinin katılımı hedefleniyor.

 

Festivalin öncelikli amacı; insan hakları, ayrımcılık, nefret suçları ve kültürlerarası diyalog konularında faaliyet yürüten veya bu konulara duyarlı sivil toplum örgütleri, kamu kurumları, uluslar arası örgütler, aydınlar, sanatçılar ve aktivistleri bir araya getirmek; ayrıca, kültürlerarası diyalog teması çerçevesinde farkındalık yaratmak, deneyim alışverişinde bulunmak ve nefret suçlarıyla mücadeleye ilişkin stratejiler geliştirmek olarak ifade ediliyor.

 

Festival boyunca toplam 100’den fazla etkinlik düzenlenecek. Nefret suçları kapsamındaki konuların ele alınacağı büyük oturumlar, seminer ve atölyeler düzenlenecek; müzik dinletisi, film, tiyatro, performans gösterimi yapılacak ayrıca sergi ve stantlar gezilebilecek. Etkinliklere katılım ücretsiz olacak.

 

Girişimin, etkinliğe destek vermek isteyen tüm sivil toplum örgütlerine ve bireylere yaptığı çağrı şöyle:

 

“Festivalin örgütlenmesinde birlikte çalışma ortamı sağlamaya yönelik hazırlanan taslak çerçeveyi ve festivalin içeriğini geliştirmek, ortak bir zemin ve dil oluşturmak amacıyla, bir festival komitesi kurmayı hedefliyoruz.

 

Festivalin örgütlenmesinde ortak bir planlama yapmak için düzenlediğimiz arama toplantısına

katılımınız bizi mutlu edecektir. Toplantı, konuya ilgi duyan tüm sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve bireylere açıktır.”

Arama Toplantısı:

Tarih: 22 Haziran 2011, Çarşamba

Saat: 19.00

Yer: Taxim Hill Oteli

Adres: Sıraselviler Caddesi, No: 5, Taksim – İstanbul

 

İletişim için: [email protected]/ 0212-292 34 39

More in Duyurular

You may also like

Comments

Comments are closed.