Emek

DİSK ‘işten çıkarma’ toplantısını basıp iptal ettirdi

0

DİSK, Çalışma Bakanlığı’nın desteğiyle Maslak Sheraton Otel’de düzenlenecek olan “İşten Çıkartma Stratejileri” panelini otel önünde protesto etti. Yapılan protestonun ve açıklamanın ardından panel iptal edildi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Çalışma Bakanlığı’nın katkılarıyla sermaye gruplarının ve patronların Maslak Sheraton Otel’de düzenleyecekleri “İşten Çıkarma Stratejileri” adlı paneli, otel önünde protesto etti. DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu’nun konuşma yaptığı protesto sonucu, panel iptal edildi.

PANELİN ADI DEĞİŞTİ, İÇERİĞİ DEĞİL
Panel öncesinde Maslak Sheraton Otel önünde toplanan DİSK üyeleri, “Kahrolsun işçi düşmanları”, “Milyonlar aç milyonlar işsiz, işte kapitalist sisteminiz”, “Çalışma Bakanı işçi düşmanı” sloganlarıyla otelin giriş kapısına yürüdü.

Burada bir açıklama yapan DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, düzenlenecek olan panelin, işçi sınıfının ve emekçi kitlelerin haklarına yönelik saldırıların planı olduğunu belirtti. Panelde, Çalışma Bakanlığı’nın patronlarla ortak hareket ederek, patronlara daha az maliyetle işten çıkarma tekniklerinin anlatılacağını ifade eden Çerkezoğlu, bugüne kadar toplantıya yönelik tepkilerin artması sonucu panelin başlığının değiştirilerek, “İş İlişkilerinin Sonlanması-Fesih” isminin konulduğunu kaydetti.

Her ne kadar panelin isminin değiştirilse de planlanan düşüncenin değişmediğinin altını çizen Çerkezoğlu, AKP destekli yapılan bu tarz toplantı ve panelleri her zaman protesto ettiklerini, bundan sonra da protesto edeceklerini söyledi.

1 MAYIS’TA TAKSİM ÇAĞRISI

AKP Hükümeti’nin, işverenlerin isteği doğrultusunda, esnek çalışmayı ve taşeron sistemi yaygınlaştırmaya devam ettiğini belirten Çerkezoğlu, Meclis’e getirilmesi planlanan taşeron yasasının bunun en somut örneği olduğunu ifade etti. Çerkezoğlu, AKP’nin, işçi ve emekçilerin, bu saldırılar karşısında örgütlü tepkilerini göstermesini engellediğini dile getirerek, Taksim’in 1 Mayıs’a yasaklanmasını buna örnek gösterdi. Çerkezoğlu, tüm yasaklara ve engellemelere karşı 1 Mayıs’ta Taksim’de olacaklarını vurgulayarak, “AKP, Taksim Meydanı’nı işçilerden, emekçilerden korktuğu için yasaklıyor. Yasaklara rağmen orada olacağız” dedi. Çerkezoğlu konuşmasının sonunda tüm işçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağırdı.

Açıklamanın ardından protesto eylemi sloganlarla bitirildi.

 

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.