Koronavirüs SalgınıManşetTürkiye

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Turistin görebileceği herkesi aşılayacağız

0

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ile bir görüşme gerçekleştirdi. İkili, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Çavuşoğlu, koronavirüs aşısını geliştiren Türkiye kökenli bilim insanlarına atıfta bulunarak “Özlem Türeci ve Uğur Şahin’in başarıları ile Türkiye ve Almanya olarak gurur duyduk” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de aşılama süreciyle ilgili vaatlerde bulunan Çavuşoğlu, “Turizm sezonuna güvenli bir şekilde girebilmek ve vatandaşlarımızın güvenliği için bazı tedbirler aldık. Otel ve restoran çalışanları, tur rehberleri, şoförler, havaalanında çalışanlar dahil, turistin görebileceği herkesi Mayıs sonuna kadar aşılayacağız” dedi.

‘Turizm açısından avantajlıyız’

Geçen yıl pandemiye rağmen Türkiye’nin 1 milyon 200 bin Almanı ağırladığını belirten Çavuşoğlu, yaklaşan turizm sezonu için yapılan hazırlıkları şu sözlerle anlattı:

Özellikle turizm sektöründe çalışanların tamamını da aşılayacağımızı biraz önce söylemiştim. Diğer taraftan sertifikasyon programını daha da genişlettik. 136 kriteri, 156 kritere çıkardık. Denetimler geçen sene ayda iki kere yapılıyordu. Şimdi ikisi Alman, birisi İngiliz, birisi Fransız ve bir Türk denetim firması kurumu, ayda dört defa bu kurumları aynı şekilde denetliyor. Yatak sayısı ve oda sayısı limitini de düşürdük. 15 yataklı oteller bile sertifikasyona tabi tutulacak. İlave, Antalya olsun Muğla olsun, sağlıklı turizm için tedbirlerimiz devam ediyor. Bir de geçen sene PCR test uygulamamız hiç aksamadan geçen sene devam etti. Bu ihtiyaç olursa, Almanya’dan böyle bir talep olursa ve diğer ülkelerden gelecek turistler için de geçerli, hastanelerde, havalimanlarında ve kliniklerde bu uygulamayı devam ettireceğiz. Dünyada her ne kadar vakalar yüksek olsa da güvenli turizm açısından daha avantajlı bir noktada olduğumuzu hatırlamak isterim.”

Aşılama oranını yanlış söyledi

Birgün’ün aktardığına göre Çavuşoğlu, basın mensuplarının sorularına yanıt verirken, Türkiye’de vatandaşların yüzde 26’sından fazlasının aşılandığını iddia etti.

Ancak Sağlık Bakanlığı’nın paylaştığı bilgilere göre Türkiye’de iki doz birden uygulanarak aşılaması tamamlanan yurttaş sayısı 10 milyon 46 bin. Bu da Türkiye nüfusunun yüzde 11’ine denk geliyor.

‘Bu kadar aşağılanmayı hak etmiyoruz’

Bakan Çavuşoğlu’nun turistin göreceği herkesin aşılanacağına dair söylemlerine sosyal medya üzerinden de çok fazla tepki geldi. Yeşiller Partisi Eş Sözcüsü Koray Doğan Urbarlı “Yeter ama! Bu kadar aşağılanmayı hak etmiyoruz biz!” sözleriyle Çavuşoğlu’nun konuşmasını eleştirdi.

Yeşiller Partisi Eş Sözcüsü Emine Özkan ise “Sayın bakan turistin göremeyeceği herkesi ne zamana aşılıyorsunuz?!” sorusunu yöneltti.

You may also like

Comments

Comments are closed.