DünyaManşet

Diren Brezilya!

0

Brezilya’da halk polis şiddetine ve yolsuzluğa karşı sokaklara döküldü. Yalnızca Rio de Janerio’da 100 bin kişi eylem yaparken, Kongre binasının da işgal edildiği belirtiliyor.

Brezilya’da halk enflasyon, kötü ekonomi, polis şiddeti ve hükümetin yolsuzluklarına karşı meydanları doldurdu. Rio de Janeiro, Sao Paolo, Belo Horizonte ve Brasilia gibi kentlerde yüz binlerce kişi sokağa çıktı.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XUcRSOiYyow

Perşembe günü Sao Paolo’da küçük bir eylem olarak başlayan olaylar, polisin sert müdahalesi sonucu 100 kişinin yaralanmasıyla alevlendi. Aslında eylemler, hükümetin toplu taşıma ücretlerine 20 sent zam yaptığını açıklamasıyla başlamıştı. Önümüzdeki sene Brezilya’da yapılacak Dünya Kupası’nın provası niteliğindeki Konfederasyon Kupası’nın açılışında da polisle halk arasında çatışmalar yaşandı. Reuters‘e konuşan bir gösterici, “Paramızı stadyum yapımlarına harcamamalıyız. Biz kupayı istemiyoruz; biz çocuklarımız için eğitim, hastane ve daha iyi bir yaşam istiyoruz” dedi. Brezilya hükümeti, Dünya Kupası’nı Brezilya açısından “dünyaya gücünü gösterme” vesilesi olarak görüyor.

(Haber Sol)

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.