Doğa MücadelesiManşet

Dikmece’de direniş 17’inci gününde: Ma rıhna nıhna hon!

0

Hatay’ın Antakya ilçesine bağlı Dikmece mahallesinde 31 Temmuz’dan bu yana direniş sürüyor. Kamulaştırılan arazilere iş makinelerinin girmesini protesto eden Dikmeceliler, yaşam nöbetlerini sürdürüyor.

Bugüne kadar alanda gözaltılar da yapıldı, sert müdahaleler de gerçekleşti. Bir yandan da direnişe destek gün geçtikçe büyüdü. Direnişçiler 16’ncı gününde Praksis grubu ile müzikler eşliğinde direnişlerini sürdürdü.

Zeytinlikler için yok oluş tehdidi

Dikmece mahallesi üç bölgeden oluşuyor. Yukarı Dikmece, Çiftlik mahallesi, Kuyucak mahallesi. En kalabalık nüfusa Çiftlik mahallesi sahip.

Yukarı Dikmece zeytin ağaçlarının olduğu mahalle, Kuyucak mahallesi Antakya-İskenderun yoluna yakın. Bu mahalle depremde yüzde 80 yıkıldı. Kamulaştırılan alan içinde bu mahalle de var.

Şu an kepçeler Yukarı Dikmece’de zeytinlik alanlarında çalışma yapıyor. Bu alandaki zeytinlikler 300-400 yıllık zeytinlikler ve alanı çok geniş. Dikmece’de 7500 dönüm alan zeytinlik var. İstimlakla beraber bu zeytinlikler de yok olacak.

‘Hakkımızı helal etmiyoruz’

Alandan bugün paylaşılan görüntülerde iş makinalarının çalışmaya devam ettiği görülüyor. Tarım arazilerinin üzerinde iş makinalarının çalıştığının görüldüğü videoda vatandaş şöyle isyan ediyor:

“Bir paletliydi, dört tane oldu. Bize söz verildi; duracaklar diye. Allah yardımcımız olsun, hakkımızı helal etmiyoruz.”

‘İmara uygun değil’ denilen Dikmece’ye nasıl TOKİ yapılır?

You may also like

Comments

Comments are closed.