Hayvan HaklarıManşet

Beşiktaş Belediyesi hayvan ticareti yapılmasını resmen yasakladı

0

Beşiktaş Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde evcil hayvan ticaretini Belediye Meclisi’nde aldıkları kararla yasakladı.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat başkanlığında geçen pazartesi günü toplanan Belediye Meclisi’ne ilçe sınırlarında evcil hayvan satışının yasaklanması konusunda bir öneri getirmişti. Öneri bugün kabul edildi ve böylece ilçe sınırları içerisinde evcil hayvan ticareti yapılması yasaklandı.

Akpolat, “Göreve gelirken can dostlarımızı asla yalnız bırakmayacağımızı söylemiştik. İşte bu anlayışla, Beşiktaş’ta evcil hayvan ticaretini yasaklıyoruz” dedi.

‘Satın alma, sahiplen’

Her canlının yaşam hakkını savunduklarını ve bunun gereğini yaptıklarını belirten Akpolat, ” Evcil Hayvan Ticareti kabul edilemez bir işkencedir. Bu işkenceyi sonlandırma kararını yaşama geçiriyoruz. Yeni bir anlayışla hayatı, doğayı ve bütün canlıları kapsayacak bir yaklaşımı Beşiktaş’ta başlatıyoruz. Bugün ilk adımı atarak Belediye Meclisi’mizde süreci başlattık. Hayatı paylaştığımız dostlarımızın iyiliği için çalışmayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı. 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.