ManşetTürkiye

Dicle Üniversitesi’nde olaylar devam ediyor

0

Fırat Haber Ajansı’nda yer alan habere göre polisler, öğrencilere helikopterden de gaz bombası attı

Dicle Üniversitesi’nde dün Hizbullahçıların polis gözetiminde Yurtsever Gençlik üyesi öğrencilere saldırması ve sonrasında yaşanan gerginlik, gece kent merkezinde yaşanan protestoların ardından bugün üniversite kampusunda da devam ediyor. Dün yaşanan saldırıları protesto etmek amacıyla Eğitim Fakültesi önünde toplanan öğrencilere polis gaz bombaları ile müdahale etti.

“Dicle faşizme mezar olacak” sloganını atan Dicle Üniversitesi Öğrenci Derneği (DÜDER) üyesi öğrencilere Eğitim-Sen’li üniversite çalışanları da destek verdi.

Eğitim Fakültesi önünden, dünkü çatışmaya neden olan ‘Kutlu Doğum Haftası’ konferansının düzenlediği Kongre Merkezi önüne yürüyerek burada açıklama yapmak isteyen öğrencilere polis izin vermedi. Eğitim Senli memurların diyalog çabalarına rağmen polis barikatları kaldırılmayınca öğrenciler de kampüs içindeki Kongre Merkezi’ne ‘araziden’ yürümek istedi. Bu esnada sık sık, “Hizbul şeytan nerede Apocular burada” sloganları atan öğrencilere polis müdahale etti. Fırat Haber Ajansı’nda yer alan habere göre polisler, öğrencilere helikopterden de gaz bombası attı. Bazı Dicle Üniversitesi öğrencileri de Twitter’daki hesaplarından gaz bombası atılan helikopter fotoğrafları paylaştı.

Bu arada DTK Eşbaşkanı Aysel Tuğluk’un da öğrencilere destek vermek için gerginliğin devam ettiği üniversiteye geldiği belirtiliyor.

(Yeşil Gazete, Radikal, Fırat Haber Ajansı)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.