KadınManşetSeçim GünlüğüTürkiye

[Seçim Günlüğü] HÜDA PAR’ın parti programından: Karma eğitimden vazgeçilmeli, kadının önceliği evi olmalı

0
seçim

Yaklaşan 14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a desteğini açıklayan ve seçimlere AKP listesinden girecek olan HÜDA PAR’ın parti programındaki gerici görüşler bir kez daha gündeme geldi.

Seçimlerde Cumhur İttifakı’nı destekleyen, Hizbullah‘a yakınlığı ile bilinen HÜDA PAR’ın parti programındaki çağdaşlık dışı görüşleri; laik eğitimi, kadın ve insan haklarını, Türkiye Cumhuriyeti’nin yapısını hedef alıyor.

‣ HÜDA-PAR: Erdoğan ittifak teklif etti, değerlendiriyoruz

Partinin 2021’de yayımlanan Parti Programı‘ndan öne çıkan çağdaşlık dışı söylemlerden bazıları şu şekilde:

‘Karma eğitİmden vazgeçilmeli’

“Zorunlu karma eğitimden vazgeçilmeli, isteyen aileler çocuklarını yüksek öğrenim dâhil eğitimin her kademesinde erkek veya kız okullarında okutabilmelidir.”

‣ AKP’nin Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan: Menzil Tarikatı da desteğini açıkladı
‘Kadın içİn öncelik evi olmalı’

“Kadın ile erkek arasında çalışma hakkı noktasında bir ayırım yoktur. Ancak erkek ve kadının gerek ailedeki gerekse toplumdaki konumları ve fizyolojik özellikleri dikkate alındığında, konum ve özelliklerine uygun iş sahalarının bulunması gerekir. Bunun yanında geçim yükümlülüğünü erkeğin yüklenmesi, kadın için çalışmada tabii önceliğin evi olması gerektiğine inanmaktayız.”

‣ Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı’na katıldı
‘Zİna ve cinsel sapıklıklar yasaklanmalı’

“Toplumun ve neslin selameti için seküler anlayışın dayatmalarının sonucu suç olmaktan çıkarılan zina, yeniden suç olarak tanımlanmalıdır. Çünkü zinanın yasaklanması kişinin nesil emniyetini korumaya yönelik bir insan hakkıdır.

Tüm insanlığı tehdit eden cinsel sapıklıkların yasaklanması ve suç kapsamına alınması da bütün toplumu ilgilendiren bir insan hakkı olarak bu kapsamdadır.”

Bahçeli: MHP seçime 81 ilde kendi logosuyla girecek

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin genel seçimde bazı illerde AKP ile ortak liste oluşturacağı yönündeki iddiaları yalanladı. Bahçeli, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Cumhur İttifakı‘ndaki MHP’nin seçime kendi logosu ve adaylarıyla katılacağını duyurdu.

Cumhur İttifakı’nda yer alan Büyük Birlik Partisi ve Yeniden Refah Partisi‘nin de kendi logo ve adaylarıyla seçime katılma kararı aldıklarını hatırlatan Bahçeli, “Cumhur İttifakı’nı teşkil eden iki partinin kendi adıyla, amblemiyle ve adaylarıyla seçime katılmaları söz konusu iken, Milliyetçi Hareket Partisi’nin ortak liste hazırlığına teşne olması ve buna tevessül etmesi doğru, mantıklı ve makul bir seçenek olamayacaktır” dedi.

Ortak liste iddialarını “MHP’yi küçük görme yanlışı” olarak niteleyen Bahçeli, “Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Genel Seçiminde, tüm seçim çevrelerinde olmak suretiyle üç hilal amblemiyle ve değerli milletvekili adaylarıyla demokratik mücadelesini yapacak, nihayetinde hak ettiği, layık olduğu, hasretle beklediği başarıya kesinlikle ulaşacaktır” ifadelerini kullandı.

AKP’nin bazı anketlerde oyları yüzde 7’lik barajın altında görünen MHP ile birçok ilde ortak liste oluşturulması planını gündeme aldığı iddia edilmişti. Milliyet gazetesindeki bir haberde, Bahçeli’nin onay vermesi hâlinde bu illerde MHP’li isimlerin AKP listelerinden aday gösterilebileceği belirtilmişti.

Bahçeli’nin kararından sonra Erdoğan’dan Destici’ye ziyaret

MHP lideri Bahçeli’nin seçime kendi logosu ve adayları ile girme kararını açıklaması sonrası Erdoğan, Cumhur İttifakı ortaklarından BBP Genel Başkanı Mustafa Destici‘yi ziyaret edecek.

Erdoğan-Destici görüşmesi saat 14.00’te başlayacak.

Erdoğan, dün de Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi’ni ziyaret ederek, parti lideri Fatih Erbakan ile görüşmüştü.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.