ManşetTürkiye

Devlet Roboski’de 34 genci masumane duygularla katletmiş

0

TBMM İnsan Hakları Uludere Alt Komisyonu Başkanı, AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, Uludere operasyonu ile ilgili olarak, “Bu, masumane bir güvenlik operasyonu ya da bir yanlışlık olmuş olabilir, bunu bilemeyiz” dedi.

Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Uludere Alt Komisyonu Başkanı İhsan Şener, taslak raporu görüşmek için 28 Şubat’ta toplantı çağrısı yaptı. Şahin, gizli tutulan taslak raporun toplantıda milletvekillerine dağıtılacağını ve üyelerden raporun sonuç bölümüne ilişkin görüş alınacağını söyledi.

TBMM İnsan Hakları Uludere Alt Komisyonu Başkanı İhsan Şener

Edinilen bilgiye göre, taslak raporda olayda sorumluluğu bulunanlarla ilgili herhangi bir komutan, komuta kademesi, mülki amir veya siyasi yönetici adres gösterilmedi. Bu konudaki tespit, Diyarbakır Başsavcılığı’nda süren adli soruşturmaya bırakıldı. Alt komisyonun rapor taslağında sivilleri hedef alan kasıtlı bir saldırı yapılmadığı, güvenlik ve istihbarat birimleri arasındaki ‘koordinasyon hatasının’ olaya neden olduğu da kaydedildi. Taslak raporda, olaydan önce PKK ’nın karakollara baskın hazırlığıyla ilgili telsiz kestirmeleri ve istihbarat bilgilerine dikkat çekilerek, bölgenin hassasiyeti nedeniyle güvenlik birimlerinin ‘tetikte’ olduğu vurgulandı.

Komisyon Başkanı İhsan Şener, raporun Meclis Başkanlığı’na sunulduktan sonra kesinleşmiş olacağını ve ondan sonra kamuoyu ile paylaşılacağını söyledi.

(Agos, Turnusol)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.