Hayvan HaklarıDünyaManşet

Develere kurtuluş yok: İHH infaz edilecek hayvanları kesip etlerini dağıtmak istiyor

0

Avustralya’da çok su tükettikleri ve ekolojik dengeyi bozdukları gerekçesiyle, keskin nişancılar tarafından öldürülecek 10 bin deve için Türkiye merkezli İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) devreye girdi.

Neredeyse bütün kıtayı sıran dev yangınlarla mücadele eden ülkede, Aborijin liderlerinin isteğiyle, yabani develer ve yanı sıra birçok yaban atının keskin nişancılar tarafından helikopterlerden ateş ederek katledilmesine karar verilmiş ve infazlar da geçtiğimiz günlerde başlamıştı.

Ülkedeki partner yardım kuruluşuyla temasa geçen İHH, develerin en azından bir kısmını alıp etlerini ihtiyaç sahiplerine dağıtmayı  planladığını bildirdi. İHH Genel Başkan Yardımcısı Serkan Nergis, vakfın düşüncesini Twitter hesabından yaptığı paylaşımla açıkladı.


Independent Türkçe’ye konuşan Nergis, “Önce develerin beslenme alışkanlıklarını tespit etmemiz gerekiyor. Etlerinin yenilip yenmeyeceğini ortaya koyacağız” dedi.

Develerin tüketime uygun olduğu anlaşılırsa resmi makamlarla iletişime geçip develere talip olacaklarını söyleyen Nergis şunları söyledi: “Develerin etlerini konserve yapıp ihtiyaç sahiplerine dağıtma gibi bir planımız var. Maliyet analizine göre bu konserveler Suriye’de ya da Avustralya’ya daha yakın bölgelerdeki ihtiyaç sahiplerine dağıtılabilir.”

You may also like

Comments

Comments are closed.