ManşetTürkiye

DEVA kurucusu Metin Gürcan için 20 yıl hapis cezası istendi

0

Ankara‘da, ‘siyasal ve askeri casusluk’ suçundan tutuklanan DEVA Partisi kurucu üyesi Metin Gürcan hakkında yürütülen soruşturma tamamlanarak, iddianame düzenlendi.

İddianamede, Gürcan’ın yabancı devlet görevlileriyle paylaştığı tespit edilen bilgilerin, devletin güvenliği ile iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgiler olduğu belirtilerek, 20 yıla kadar hapsi talep edildi.

Metin Gürcan, 26 Kasım’da İstanbul’daki evinde gözaltına alınmış; sorgusunun ardından sevk edildiği Ankara Adliyesi’nde çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı. 

‘Gizli kalması gereken bilgiler…’

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. Düzenlenen iddianamede Gürcan’ın yabancı devlet görevlileriyle paylaştığı tespit edilen bilgilerin, devletin güvenliği ile iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgilerden olduğu belirtildi. Teknik ve fiziki takip ile de Gürcan’ın yabancı devlet görevlileriyle yaptığı görüşmelerin ortaya çıktığı anlatılan iddianamede, bu takiplere ilişkin elde edilen görsellere de yer verildi.

Gürcan ise suçlamaları kabul etmeyerek, emekli olduktan askeri ve jeo-stratejik analizler yaptığını, açık kaynaklardan derlediği analizleri telif karşılığında diplomatlara sunduğunu söyledi.

Ankara 26’ıncı Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianamede, Metin Gürcan’ın, Türk Ceza Kanunu‘nun 328’inci maddesi gereğince ‘siyasal ve askeri casusluk’ suçunu işlediğinin sabit olduğu belirtilerek, 20 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.