Spor

Dev Maç İçin Geri Sayım

0

Almanya-Türkiye EURO 2012 Elemeleri A Grubu maçı için nefesler tutuldu. Heyecanlı bekleyiş sürerken, Schweinsteiger ve Arda’nın yerine kimlerin forma giyeceği belli oldu. Dikkatler Mesut Özil ve Nuri Şahin’in üzerinde.

Berlin’de bu akşam oynanacak Almanya-Türkiye futbol maçı için sadece taraftar değil, futbolcular da heyecan içinde. Ancak gözler daha çok iki oyuncunun üzerine çevrilmiş durumda. Bunlar, Almanya’da doğup büyümüş, ama biri Alman Milli Takımı’nın, diğeri de Türk Milli Takımı’nın formasını giyecek olan Mesut Özil ve Nuri Şahin.

Türk asıllı oyuncu Mesut Özil'in (sağda) bu akşam Türk milli takımı karşısında göstereceği performans merakla bekleniyor

”Bu tabii ki benim için çok özel bir maç, çünkü arkadaşlarıma karşı oynayacağım”. Bu akşam oynanacak Almanya-Türkiye karşılaşmasında Alman takımında kilit rollerden birini oynayacak Mesut Özil, maç öncesi duygularını böyle ifade ediyor.

Almanya’da doğup büyümesine rağmen Türk Milli Takımı’nda oynamayı tercih eden Nuri Şahin ise şunları kaydediyor:

“Ben iki takımla da büyük gurur duyuyorum. Hem Almanya’da doğup büyüdüğüm için gurur duyuyorum, hem de bir Türk olarak yetiştiğim için. O nedenle kendimi, iki ulusu birbine bağlayan bir sporcu olarak görüyorum.”

Nuri Şahin’in tercihi

Alman Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw ise düzenlediği basın toplantısında ”Türkiye en güçlü rakibimiz” diye konuştu. Bu kez, 2008 Avrupa Şampiyonası’ndakinden daha güçlü bir Türkiye ile karşılaşacaklarını belirten Löw,  Borussia Dortmund’un oyun kurucusu Nuri Şahin’in kendi ekibinde olmamasını da şöyle değerlendirdi:

“Şu an bizim takımda olmamasının nedeni, Türk takımında karar kılması. Harika bir oyuncu kaçırmış olsak da, ben bu kararı saygıyla kabulleniyorum.”

Nuri Sahin (ortada) ve Hamit Altıntop (sağda) Türk milli takımının Bundesliga menşeli oyuncularından

Neden Alman Milli Takımı?

Real Madrid’in yeni ve beğeni toplayan orta saha oyuncusu Özil de neden Alman Milli Takımı’nı tercih ettiğini şöyle açıklıyor:

“Ben Almanya’nın genç takımlarında da oynadım, o nedenle burada  birçok arkadaşım var. Ben burada doğdum, büyüdüm ve çevremdeki herkes beni çok destekledi. Ailem, arkadaşlarım, bunlar benim için çok önemli.  Ayrıca Alman Milli Takımı da beni müthiş destekliyor. Ben uyumun çok önemli olduğunu ve benim buradaki göçmenlere bu konuda örnek teşkil ettiğimi düşünüyorum.”

Schweinsteiger’in yerine Kroos oynayacak

Karşılaşmada Khedira’nın forma giyeceği kesinleşirken, Alman Milli Takımı’nın kadrosunda sakatlığı nedeniyle Bastian Schweinsteiger, Türk Milli Takımı’nın kadrosunda da Arda oynayamayacak. Alman ekibin savunma kanadında Schweinsteiger’in boşluğunu Toni Kroos dolduracak.  Türk Milli Takımı’nın Hollanda’lı Teknik Direktörü Hidding’in, milli takımın oyun kurucusu Arda’nın boşluğunu ise Nuri Şahin’le doldurması bekleniyor.

Alman milli takımının önemli oyuncularından Bastian Schweinsteiger sakatlığı nedeniyle forma giyemeyecek

Berlin Olimpiyat Stadı’ndaki karşılaşma için satışa çıkarılan 74 bin biletin hepsi tükendi. Bunun 30 bin’ini Türk taraftarların oluşturacağı bekleniyor. Alman Milli Takımı’nın kaptanı Philipp Lahm, biletlerin tükenmesini şöyle değerlendiriyor:

”Bizim için en güzel an, stadyuma giriş anı olacak.  Her iki takımın taraftarlarının da iyi bir atmosfer yaratacağına eminim. Kalabalık bir seyirci kitlesi olmasına tabii ki her futbolcu çok sevinir.”

Takım kaptanı Lahm, Mesut Özil’in Türkiye Süper Ligi’ni yakından takip etmesinin kendilerine avantaj sağladığını belirtirken, Türk takımında yetenekli oyuncuların bulunduğunu ve en önemli özelliklerinin de ekip ruhuyla oynamaları olduğunu belirtti.

”Maçın heyecanlı ve dostça geçeceğine eminim”

Nuri Şahin, iki ülke arasında bu akşam oyananacak maçın coşkulu ve dostça geçeceğinden emin: “Bence bu maçın ev sahibi biz Türkler olacağız . Duyduğuma göre karşılaşmanın biletlerinin yarısını Türkler satın almış. Ama Almanya tribünlerinde de birçok Türk’ün oturacağından eminim. Çok mutluyum. Akşamki karşılaşma tam bir derbi maçı gibi olacak ve her iki takımın da iyi bir oyun çıkaracağından eminim.”

Almanya ile Türkiye arasında Berlin Olimpiyat Stadı’nda Türkiye saatiyle 21.45’de oynanacak karşılaşmayı İngiliz hakem Howard Webb yönetecek.

Deutsche Welle Türkçe

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.