Spor

Dereyi geçtik Çayda boğulduk, Türkiye 64 – Fransa 68

0

Litvanya’nın Vilnius kentinde düzenlenen Avrupa Basketbol Şampiyonası İkinci Tur E Grubu’nda A Milli Takım, namağlup Fransa’ya çok şanssız bir şekilde 68-64 mağlup oldu.

İlk yarı boyunca maçtan kopmayan milli takım 3. çeyreğin son 3 dakikasında farkın açılmasına engel olamadı. Çeyreğin hemen başında faul limitimizin dolması Fransız basketbolcuların faul atışlarındaki yüzdeleri de göz önüne alındığında öne geçmemizi engelledi. Çeyreğin sonlarında hücumlarından boş dönen milliler Fransızların art arda gelen 3 sayılık atışları sonrası son periyota da 13 sayı geride girmek durumunda kaldı. 44 – 57

Son çeyreğe alan savunması ile başlayan milli takım fransızların 9 3’lük atıştan faydalanamamaları sonucunda son 43 saniyede farkı 2 sayıya kadar düşürme   başarısını gösterdi.  Rakibi yakaladık derken kaçan 2 sayılık atış ve ribaunt almak isterken 2 basketbolcumuzun aynı topa hamlesi sonucu topa sahip olamaması ibreyi Fransa lehine çevirdi.

Son 6 saniye kala 4 sayı geride iken Ender’in sayıya dönüştüremediği turnike sonrası herşey bitti derken gelen Predzic’in mucize 3lüğü ile yeniden ümitlendik.  Fransaya hemen faul yaparak sürenin işlemesine engel olduk. 2 faul atışını da sayıya çeviren Parker Fransa’yı 3 sayı öne geçirdi. 64 – 67.

İşte ne olduysa o 6 saniyede oldu. Koç Orhun Ene’nin aldığı mola sonrası son hücum için yerlerini alan milliler herkesi son anda umutlandıran mucize 3lüğün sahibi Emir Predzic’in topu 5 sn içerisinde oyuna sokamaması üzerine topu kaybettiler. Son saniyede yapılan faul sonrası kullandığı atışlardan birisini sayıya çeviren Parker skoru tayin etti. Son çeyreğe 13 sayı geride giren ve dezavantajı erittiği halde ayağına kadar gelen galibiyet şansını kullanamayan milli takım 64 – 68’lik skora razı oldu.

2. tura 1. turdan çıkmayı başaran takımlara karşı alınan galibiyetler taşınıyor. İlk turun son maçında grup lideri İspanya’yı yenme başarısını gösteren Türkiye bu mağlubiyet sonrası 1 galibiyette kaldı. İlk turu kayıpsız geçen Fransa bu sonuçla 2. tur itibarı ile 3. galibiyetini elde etmiş oldu.

(Yeşil Gazete)

 

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.