2023 KAHRAMANMARAŞ DEPREMİManşetTürkiye

Depremzedelere yardım etmek, yakınlarınızı bulmak için kullanabileceğiniz siteler

0
Malatya
Fotoğraf: Metin Yoksu, Malatya

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 depremlerinin ardından on il enkaz haline geldi ve vatandaşlar ilk günden itibaren kendi çabalarıyla hayatta kalmaya, hayatta tutmaya çalışıyor. İlk andan itibaren sosyal medyada bir seferberlik oluşturulmuş durumda. Haritasından, ihbarlarına, enkazda kalanların isimlerinden, net konumlara, insan ve hayvan isimlerinden bağış noktalarına kadar birçok bilgi paylaşılmış durumda. Bunun için sivil inisiyatif alınarak birçok site oluşturuldu.

Şu ana kadar deprem bölgesindeki vatandaşlara yardım için oluşturulmuş websiteler şöyle:

afetharita.com

afetharita.com adresinden sosyal medyada paylaşılmış ihbarların hepsine harita üzerinden ulaşabilirsiniz.

afetbilgi.com

afetbilgi.com üzerinden barınma ve toplanma alanlarına, bağış yardım noktalarına, önemli telefonlar gibi hayati bilgilere erişebilirsiniz.

beniyiyim.com

beniyiyim.com üzerinden deprem bölgesinde bulunan insanlar, durumlarını diğer insanlara bildirebiliyor. Site iletişim sorunu ve AKP hükümetinin sosyal medya kısıtlaması karşısında bir çözüm sağlıyor.

depremyardim.com

depremyardim.com sitesine ise yardıma ihtiyacı olan depremzedelerin adresleri, ayrıntılı bir şekilde giriliyor. Siteden bölgeye yardım ulaştırmak ve yardıma ihtiyacınız varsa bunu bildirmek için yararlanabilirsiniz.

yakinimibul.net

yakinimibul.net sitesi, ailesinden haber alamayanların kontrol edilebileceği listelerin oluşturduğu bir site. Ailesinden haber alamayanlar site üzerinde oluşturulan listeyi kontrol edebilir. Yaralanan vatandaşların hangi hastanede oldukları bulunabilir.

deprem.io

deprem.io sitesi üzerinden enkaz altında kalan kişilerin bilgilerine ulaşabilirsiniz. Bu bilgiler ayrıca dernek ve kurumlarla paylaşılıyor.

stream.epctex.com

stream.epctex.com ise enkaz altında kalanların bildirildiği tweetlerin tek yerden takibinin sağlandığı bir site.

deprem.basarsoft.com.tr

deprem.basarsoft.com.tr ise tüm yardım taleplerini gösteriyor. Ayrıca taleplerinizi de girebilirsiniz.

depremihtiyac.com

depremihtiyac.com sitesi, deprem bölgesindeki yardımları tek bir platformda toplayan bir site. Siteye araç, gereç, erzak ve kıyafet ihtiyaçlarınızı girebilirsiniz.

yikilanbinalar.com.tr

yikilanbinalar.com.tr sitesi ise yıkılan binaların adres bilgilerinin ve durumlarının girildiği bir site. Bilgiler sürekli kontrol ediliyor.

enkazbildirim.org

enkazbildirim.org sitesi ise Türkiye’nin güncel enkaz haritasını gösteriyor. Böylece acil ihtiyaç noktaları görünür kılınıyor.

depremzedem.com

depremzedem.com sitesi üzerinden ise depremzedelerin isimleri ve soyisimleri yazıldığında bu kişilerin hangi hastaneye sevk edildiklerinin bilgisi paylaşılıyor.

misafirol.org

misafirol.org sitesi bireylerin evlerini, otellerini ya da konaklama alanlarını depremde evini kaybeden depremzedelerin kullanımına açarak misafir etmesine aracılık ediyor.

yanindayiz.biz

yanindayiz.biz sitesi depremzedelere gönüllü psikologlardan, pedagoglardan, avukatlardan ve özel öğretmenlerden online ya da yüz yüze destek sunuyor.

kalacakyer.org

kalacakyer.org sitesi Ahbap ve Otelz’in paylaştığı lokasyonları da içinde bulunduran toplanma alanlarını, tesisleri, güvenli konaklama alanlarını ve gönüllü evlerini depremzedeler için listeliyor.

evimevindir.com

evimevindir.com sitesi yıkım nedeniyle dışarıda kalan depremzedeleri Türkiye’nin her yerinden evini ücretsiz paylaşmak isteyenlerle buluşturuyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.