2023 KAHRAMANMARAŞ DEPREMİManşetTürkiye

Depremin yedinci günü: Türkiye’nin gözü mucize kurtuluşlarda

0

6 Şubat’ta Kahramanmaraş‘ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremde Maraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Urfa,  Adıyaman, Malatya ve Hatay illerinde büyük yıkım meydana geldi.  Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay , depremlerde bugün sabah saatleri itibarıyla (12 Şubat) hayatını kaybedenlerin sayısının 24 bin 617’ye ulaştığını,  80 bin 278 kişinin yaralı olduğunu açıkladı.

Denetime tabi kamu binaları depremde yerle bir oldu. İskenderun ve Antakya’daki devlet hastaneleri, Hatay’daki polis evi, havalimanları ve otoyollar, kullanılamaz hale geldi. Oktay, 10 ilde deprem suçları soruşturma büroları kurulduğunu ifade etti. Oktay, “10 ilde 131 şüphelinin sorumluluğu tespit edilmiş 1’i tutuklanmıştır” dedi.

Umutlar giderek tükense de arama-kurtarma çalışmaları da hız kesmeden devam ediyor. Yedinci günde de enkazlardan hala canlı kalmış insanlar çıkarılıyor. Bugün (12 Şubat) dokuz kişi enkaz altından sağ olarak kurtarıldı.

Sabah 11.50’de Adıyaman’da Mercan Apartmanı’ndan depremin 152. saatinde Rabia Kırmızı enkaz altından çıkarıldı.

Ondan beş dakika önce de yine Adıyaman’da, depremin 152. saatinde 7 yaşındaki Ahmet enkazdan sağ çıkarıldı.

Hatay’da yıkılan Mutlular Apartmanı’ndan 149. saatte Mustafa Sarıgül,  Hatay müftülük binasının yanındaki binadan da 150. saatte bir çocuk kurtarıldı.

Sabah 11.00’de enkaz altında kalan 64 yaşındaki Müzeyyen Öfkeli’ye sağ ulaşıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Enkazdan hâlâ canlı çıkıyor, en büyük temennimiz bunların artması” dedi.

You may also like

Comments

Comments are closed.