2023 KAHRAMANMARAŞ DEPREMİEğitimManşetTürkiye

Deprem sonrası eğitim öğretimde yeni kararlar

0

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası Malatya‘da bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İtfaiye Dairesi Başkanlığı‘nda alınan kararlara ilişkin açıklamada bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “LGS‘yi sadece 8’inci sınıfın birinci dönem konularından yapacağız. Yine YKS‘de 12’nci sınıfın ikinci dönem konuları sınavda dahil olmayacak” dedi.

20 Şubat’a kadar tüm Türkiye’de eğitim öğretime ara verildiğini kaydeden Özer, 71 ilde depremle ilgili bir sıkıntı olmamasına rağmen, ara verme sebebinin tüm öğretmenlerin ve millî eğitim camiasının 10 ildeki yaraları sarmak için seferberlik halinde olması olduğunu dile getirdi.

Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan okulların, pansiyonların, yurtların ve öğretmenevlerinin depremzedelere tahsis edildiğini aktaran Özer, iki bin öğretmenin afet bölgesindeki 10 ildeki vatandaşlara psikolojik destek vermek için sahada çalıştığını kaydetti.

Özer, Türkiye’nin farklı illerinden on binlerce öğretmenin de gönüllü olarak sahada görev yaptığını ifade ederek, şunları aktardı:

Yani sadece 10 ilde değil, 81 ildeki tüm Milli Eğitim camiası 10 ilin yaralarını sarmak için seferber oldu. Dolayısıyla 81 ilde eğitim öğretime ara vermeseydik diğer bu lojistik destekleriyle ilgili aksamalar yaşanacaktı. Onun için 71 ilde de bu süreci eş güdümlü bir şekilde yürütüyoruz. Yavaş yavaş diğer birimler devreye girdikçe biz çekileceğiz.

10 ilde okula devam şartı yok

Özer, daha önce yaptığı açıklamalarda 10 ilde ikinci dönemde tüm sınıf ve kademelerde devam şartı aranmayacağını ve deprem bölgesindeki ailelerin isterlerse farklı illere öğrencilerini nakledebileceklerini belirtmişti.

You may also like

Comments

Comments are closed.