İliç FaciasıManşetTürkiye

Deniz Yavuzyılmaz İliç’teki ‘denetim fiyaskosunu’ paylaştı

0
Deniz Yavuzyılmaz İliç

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, Murat Kurum‘un Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevini sürdürdüğü zamanlarda İliç’te 2022’de yaşanan iki büyük kazanın ardından, madene yeniden faaliyet izni verildiğini ortaya koyan belgeleri kamuoyu ile paylaştı.

Yavuzyılmaz, bu iki kaza sonrasında maden ocağındaki güvenlik önlemlerinin artırıldığına dair resmi açıklamaların yapıldığını, ancak bu önlemlerin yetersiz olduğunu vurguladı.

Sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, Kurum’un bakanlık döneminde Anagold Madencilik tarafından işletilen altın madeninde yaşanan denetim eksikliklerine dikkat çekildi.

Erzincan İliç‘te yer alan maden sahasında, 27 Mart ve 21 Haziran 2022 tarihlerinde yaşanan iki ayrı kazanın, sırasıyla toprak kayması ve siyanür borusunun patlaması şeklinde gerçekleştiğini belirtti.

Enerji Bakanlığı Anagold’un maden ruhsatlarını iptal etmedi
Belgesi yayınlandı: İliç’te liç yığını onay belgesinde de Kurum’un imzası var!
Bakan Özhaseki: ‘İliç’teki aktif fay hattından haberim yoktu, araştıracağım’ 

Yavuzyılmaz’ın ifadelerine göre, bu kazaların ardından bakanlık tarafından yapılan incelemeler ve alınan önlemler sonucunda, siyanür içeren ve 200 metrenin üzerinde yükseklikteki liç sahasının, Kurum’un onayı ile yeniden faaliyete geçirildiği belirlendi.

Deniz Yavuzyılmaz’ın paylaşımı şöyle:

 

You may also like

Comments

Comments are closed.