ManşetTürkiye

Deniz otobüsü kaçırıldı

0

İzmit – Gölcük arası sefer yapan deniz otobüsü kaçırıldı. Son bilgiler, içinde 20 dolayında kişi bulunan otobüs PKK üyesi olduğunu söyleyen 1 kişi tarafından kaçırıldı. Habertürk TV’ye konuşan gemi kaptanı geminin PKK tarafından kaçırıldığını iddia etti. Bomba tehdidinde bulunan bu kişinin medyayla görüşmek istediğini söylediği belirtiliyor.

Gölcük seferi yapan ve içinde 20 dolayında yolcu ve mürettebat olan Kartepe adlı deniz otobüsü, saat 17.45 sularında kaçırıldı.

Teyit edilmeyen bilgilere göre, eylemi yapan 20-25 yaşlarındaki kişi PKK mensubu olduğunu söyledi. Medyayla görüşmek isteyen bu kişinin üzerinde bomba olduğu belirtiliyor.

İki sahil güvenlik botu, Z şeklinde bir rotayla Karamürsel, Gebze ve Adalar’ın ardından dümenini Yalova’ya kıran gemiyi abluka altına almış durumda. Otobüs havadan da takip edilirken, bir hız teknesi ile iki zodyak bot, 20 dolayında polisle Yalova sahilinden denize açıldı. Ekipler geminin yakıtının bitme ihtimali üzerinde de suruyor.

Bu arada Habertürk Tv Genel Yayın Yönetmeni Yiğit Bulut kaçırılan gemiyle ilgili ‘Ankara’dan son dakika haberlerini kaldırın talimatı aldıklarını’ söyledi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.