ManşetTürkiye

Deniz Gezmiş’i anmasına polis saldırdı

0
Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın idam edilişlerinin yıldönümünde Galatasaray Meydanı’ndan Taksim’e yürümek isteyenlere polis saldırdı. Gazeteciler Zeynep Kuray, Sevdiye Ergürbüz ve Rojda Korkmaz da darp edildi.

İstanbul’da Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu üyeleri Denizler’in idam edilişlerinin yıldönümü nedeniyle yürüyüş düzenlemek istedi. Grup polisin engeliyle karşılaştı. Yüzlerce polisin grubu çembere alarak copladığı öğrenildi. Biber gazı da kullanan polis, Galatasaray Lisesi’nin yanındaki Yeni Çarşı Sokağı’na kadar grubu copladı.

Daha sonra TKP Beyoğlu İlçe Örgütü’nün önünde toplanan TKP’li öğrenciler polis barikatını yararak Taksim Meydanı’na ulaştı ve bir açıklama yaptılar.

Polisin gözaltına aldığı kişileri de copladığı görülürken, haber takibi yapan DİHA muhabirleri Rojda Korkmaz ve Sevdiye Ergürbüz’ü de gözaltına almak istedi. Meslektaşlarının gözaltına alınmaya istenmesine müdahale eden Zeynep Kuray da darp edildi. Ters kelepçe takarak ve tokat atarak gazetecilere saldıran polisler,  Kuray’ı da kolundan tutarak darp etti.

(Turnusol)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.