Hayvan HaklarıManşet

Deneylere maymun taşıyan havayolu şirketine protesto

0

Hayvan hakkı savunucuları, deneylere maymun taşımacılığını sürdüren son büyük firma Air France-KLM’yi protesto etmek için şirketin Nişantaşı şubesini kısa süreli işgal etti.

Air France PR isgal 3

Hayvan deneylerini durdurmak için mücadele eden ‘Cehenneme giden yol’ aktivistleri Air France-KLM‘in reklam ajansı Mede@m’e girdi, genel müdürün odasının penceresinden “Maymun Katili Air France-KLM” yazılı bir pankart sallandırdı ve Air France-KLM bileti şeklindeki bildirilerini sokağa fırlattı. Binanın önünde ise maymun kostümlü bir eylemci hayvanların deneyler ve taşıma esnasında yaşadıklarını canlandırdı.

Taşımacığı devam ettiren son büyük firma

Cehenneme Giden Yol aktivistleri, Air France-KLM’in deneylere maymun taşımacılığını sürdüren son büyük firma olarak dünya çapında tepki çektiğini, China Southern’ın bu hafta PETA’ya gönderdiği mektupla artık maymun taşımayacağını duyurduğunu belirtti. Hayvan özgürlükçülerinin kampanyaları, şu ana kadar Lufthansa’dan United Airlines’a kadar onlarca büyük havayolu şirketini ikna ederek vahşi hayvanların doğal ortamlarından koparılıp laboratuvarlarda eziyete maruz kalmasını önledi.

Her yıl yaklaşık 100 milyon hayvan öldürülüyor

Köpekler ve kediler dâhil olmak üzere her yıl yüz milyondan fazla hayvan, deneylerde öldürülüyor. Asya ve Afrika’daki ormanlardan laboratuarlara getirilen maymunların beşte dördünün yakalanma ve taşınma esnasında ölmesi, bu ticaretin ‘ıskarta’sı sayılıyor.  Eylemciler, mikrodoz veya bilgisayar modellemesi gibi hayvan deneylerine alternatif ve işe yarayan yüzlerce metot olduğunu belirtiyor.

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.