DünyaManşet

Demokrat Parti’de adaylar ikiye indi: Sanders, Biden’e karşı

0

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) 3 Kasım 2020’deki başkanlık seçimleri için yarışacak Demokratların aday adaylarından Mike Bloomberg, 11 eyalette yapılan ön seçimde rakibi Bernie Sanders’ı yenen Joe Biden’ı destekleyeceğini belirterek adaylıktan çekildi.

Demokrat Parti’nin Cumhuriyetçilerin adayı şu anki Başkan Donald Trump’a karşı çıkaracakları adayı belirlemede kritik öneme sahip “Süper Salı” olarak adlandırılan günde, Joe Biden 11 eyaletin 8’inde çoğunluk sağlamıştı. Daha önce yapılan seçimlerle birlikte öncü olduğu eyalet sayısı 9’a yükseldi.

Fotoğraf: CBS News

Sanders 4 eyalette kazandı

Trump’a yönelik azil soruşturmasının da öncülerinden olan Biden, Massachusetts, Minesota, Oklahoma, Arkansas, Alabama, Tennessee, Kuzey Carolina ve Virginia eyaletlerinden birinci çıktı. Demokrat Parti’nin sosyal demokrat adayı Bernie Sanders 4 eyalette çoğunluk sağlarken, Biden ise yalnızca bir eyalette kazanmıştı.

Seçim sonuçları ardından açıklama yapan Sanders, “Bu kampanya temel bir soru sormakla ilgilidir: Hangi taraftasınız? İlaç şirketleri, sağlık sigortası endüstrisi ve fosil yakıt endüstrisi tarafında mısınız? Yoksa bu ülkenin çalışan ailelerinin yanında mısınız?” dedi.

Bloomberg: Trump’ı yenmek için çekiliyorum

Adaylık yarışından çekileceğini duyuran Bloomberg ise “Üç ay önce Donald Trump’ı yenmek için yarışa girdim. Bugün, aynı sebeple yarıştan çekiliyorum. Çünkü yarışta kalmamın Trump’ın yenilmesi hedefimi zorlaştıracağı açık. Her zaman inandığım gibi, Trump’ı yenmek, en iyi adayın arkasında birleşmekle başlar ve bu kişi de arkadaşım ve harika Amerikalı Joe Biden” dedi.

3 Kasım’da başkanlık seçimi

Demokrat Parti adayı 13-16 Temmuz’da Milwaukee’de, Cumhuriyet Partisi adayı 24-27 Ağustos tarihleri arasında Charlotte‘de açıklanacak. Vatandaşlar 3 Kasım Salı günü oy kullanarak, 538 delegeyi belirleyecek. Delegeler arasından 270 kişiye ulaşan Parti’nin adayı seçilmiş olacak.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.