Dünyaİklim KriziManşet

Teksas ve Louisiana’da sel felaketi: Beş kişi öldü

0

Amerika Birleşik Devletleri’nde doğu Teksas ve batı Louisiana Körfez Kıyıları boyunca şiddetli yağış ve fırtına sel felaketini beraberinde getirdi. Ulusal Hava Durumu Servisi toplamda beş kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

NBC News’in aktardığına göre Louisiana Valisi John Bel Edwards, beş ölümden dördünün sel sularına kapılma nedeniyle gerçekleştiğini söyledi. Louisiana Sağlık Bakanlığı ise yaptığı açıklamada şunları iletti:

Vermilion Parish adli tıp görevlisi, aracı sel suyuna düşen 46 yaşındaki bir erkeğin ölümünü doğruladı. Adli tıp görevlisi, bu ölümün fırtına kaynaklı olarak kabul edildiğini doğruladı. Bu olayın arından doğrulanmış fırtına kaynaklı ölüm sayısı beşe yükseldi.

Arkansas’ta 15 kişi kurtarıldı

Ulusal Hava Durumu Servisi çarşamba günü geç saatlerde yaptığı açıklamada, Teksas ve Louisiana Körfez kıyılarında şiddetli yağmurun bu hafta sonu önemli sel riskine neden olmaya devam edeceğini söylemişti.

Yağışlar Arkansas, Mississippi ve Oklahoma bölgelerinde de etkili oldu. Arkansas Acil Durum Yönetimi Bölümü, bu haftanın başlarında yaptığı açıklamada, Saline İlçesindeki selden en az dört ev ve sekiz arabanın etkilendiği ve yaklaşık 15 kişinin kurtarıldığı bildirildi.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.