Demokrat Parti’de adaylar ikiye indi: Sanders, Biden’e karşı

ABD seçimlerinde Demokrat Parti’nin aday adayı Mike Bloomberg, adaylık yarışından çekilerek 11 eyaletten 8’inde birinci çıkan aday Joe Biden’ı destekleyeceğini söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) 3 Kasım 2020’deki başkanlık seçimleri için yarışacak Demokratların aday adaylarından Mike Bloomberg, 11 eyalette yapılan ön seçimde rakibi Bernie Sanders’ı yenen Joe Biden’ı destekleyeceğini belirterek adaylıktan çekildi.

Demokrat Parti’nin Cumhuriyetçilerin adayı şu anki Başkan Donald Trump’a karşı çıkaracakları adayı belirlemede kritik öneme sahip “Süper Salı” olarak adlandırılan günde, Joe Biden 11 eyaletin 8’inde çoğunluk sağlamıştı. Daha önce yapılan seçimlerle birlikte öncü olduğu eyalet sayısı 9’a yükseldi.

Fotoğraf: CBS News

Sanders 4 eyalette kazandı

Trump’a yönelik azil soruşturmasının da öncülerinden olan Biden, Massachusetts, Minesota, Oklahoma, Arkansas, Alabama, Tennessee, Kuzey Carolina ve Virginia eyaletlerinden birinci çıktı. Demokrat Parti’nin sosyal demokrat adayı Bernie Sanders 4 eyalette çoğunluk sağlarken, Biden ise yalnızca bir eyalette kazanmıştı.

Seçim sonuçları ardından açıklama yapan Sanders, “Bu kampanya temel bir soru sormakla ilgilidir: Hangi taraftasınız? İlaç şirketleri, sağlık sigortası endüstrisi ve fosil yakıt endüstrisi tarafında mısınız? Yoksa bu ülkenin çalışan ailelerinin yanında mısınız?” dedi.

Bloomberg: Trump’ı yenmek için çekiliyorum

Adaylık yarışından çekileceğini duyuran Bloomberg ise “Üç ay önce Donald Trump’ı yenmek için yarışa girdim. Bugün, aynı sebeple yarıştan çekiliyorum. Çünkü yarışta kalmamın Trump’ın yenilmesi hedefimi zorlaştıracağı açık. Her zaman inandığım gibi, Trump’ı yenmek, en iyi adayın arkasında birleşmekle başlar ve bu kişi de arkadaşım ve harika Amerikalı Joe Biden” dedi.

3 Kasım’da başkanlık seçimi

Demokrat Parti adayı 13-16 Temmuz’da Milwaukee’de, Cumhuriyet Partisi adayı 24-27 Ağustos tarihleri arasında Charlotte‘de açıklanacak. Vatandaşlar 3 Kasım Salı günü oy kullanarak, 538 delegeyi belirleyecek. Delegeler arasından 270 kişiye ulaşan Parti’nin adayı seçilmiş olacak.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR