ManşetTürkiye

Demirtaş’dan haklarında soruşturma başlatılan avukatlara destek

0

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara katliamı protestosu nedeniyle haklarında soruşturma başlatılan avukatlara destek ziyaretinde bulundu ve “Kameralarda görünmeyebilir ama ben de oradaydım, birlikte hırsız ve katil diye bağırdık” diyerek kendisini ihbar etti.

26

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankarakatliamını adliye önünde protesto eden ve haklarında soruşturma başlatılan avukatlara destek vermek amacıyla Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na geldi.

Ankara’da, 10 Ekim günü 102 insanın hayatını kaybettiği terör saldırısını protesto etmek için Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan bir grup avukata savcılık tarafından, “Cumhurbaşkanı’na hakaret” ve “toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet” ettikleri gerekçesiyle soruşturma başlatılmıştı. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş bugün, haklarında soruşturma başlatılan avukatlara destek vermek için İstanbul Adalet Sarayı’na geldi. Demirtaş’a HDP Milletvekilleri Celal Doğan, Sezai Temelli ve Filiz Kerestecioğlu da eşlik etti. Adliyenin protokol kapısından giren Demirtaş’ı burada avukatlar karşıladı. Demirtaş ve beraberindekiler daha sonra adliyenin içinde bulunan İstanbul Barosu’na gitti.

Baro odasında avukat cübbesi giyen Demirtaş, “Savunma ve yargı üzerindeki baskılara dikkat çekmek ve avukat meslektaşlarımızla dayanışma için buradayız” dedi.

Selahattin Demirtaş, avukatlar hakkında başlatılan soruşturmayla ilgili ise şunları söyledi; “Yakın zamanda Ankara katliamının protesto edilmesi için avukatların adliyede yaptığı bir anmayı, protestoyu savcılık maalesef ki soruşturma gerekçesine dönüştürdü. Avukatların kimliğini tespit ediyorlar kameralarda görünmeyebilir ama ben de oradaydım, o gün oradaydım kendimi ihbar ediyorum burada İstanbul Adliyesi’ndeydim, birlikte protesto ettik, birlikte hırsız ve katil diye bağırdık. Binlerce avukat aynı şeyi yaptı.”

(Radikal)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.