İklim KriziManşet

David Gilmour gitar koleksiyonunu, iklim değişikliğiyle mücadele için sattı

0

Sanatçının 1971’den beri kullandığı gitar 3 milyon 975 bin dolarla rekor fiyata satıldı. Müzayededen elde edilen toplam 21 milyon dolarlık gelir, ClientEarth adlı kuruma bağışlanacak.

Pink Floyd’un efsanevi gitaristi David Gilmour, gitar koleksiyonunun önemli bir kısmını açık artırmayla sattı. Gilmour’un isteği üzerine, New York’taki Christie’s Müzayede Evi’ndeki müzayededen elde ettiği 21 milyon dolarlık gelir, iklim değişikliğiyle mücadele edilmesi için ClientEarth adlı kuruma verilecek.

Pink Floyd’un “Money”, “Shine On You Crazy Diamond” ve “Comfortably Numb” gibi ünlü parçalarında kullanılan Gilmour’un Stratocaster gitarı, şimdiye dek bir gitar için verilen en yüksek meblağ olan, 3 milyon 975 bin dolarla, rekor fiyata satıldı. Sanatçının en sevdiği gitarı Martin Nazareth 1969 D-35 ise 1 milyon dolara alıcı buldu. Gilmour, müzayede için hazırlanan basın bülteninde, gitarların yeni evlerinde başkalarına yardım etmesini umduğunu söyledi.

“Bu gitarlar bana çok iyi davrandı ve birçok parça verdi” diyen sanatçı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunları açık artırmayla satarak, gerçekten ihtiyaç duyulan şeyleri sağlayabilirim. Yardım kurumları sayesinde bu dünya için iyi şeyler yapabilirim. Onların gidişi bir anahtar olacak. Ve belki de bir gün, birini ya da ikisini bulup, geri alacağım.”

Gilmour söz konusu müzayedeyle ilgili, bu yılın başında Rolling Stone dergisine konuşmuş ve etkinliği “bahar satışı” diye tanımlamıştı.

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.