ManşetSpor

David Beckham’dan veda kararı!

0

İngiliz futbolunun fenomen futbolcusu David Beckham futbolu bıraktığını açıkladı.

İngiliz oyuncu David Beckham PSG’de yaşadığı son şampiyonluğun ardından futbolu bırakma kararı aldı.4 farklı ülkede şampiyonluk yaşama başarısı gösteren David Beckham daha önce Manchester United, Real Madrid ve Los Angeles Galaxy ile bu gururu yaşamıştı.

Saha dışındaki yaşantısı Beckham’ın futbolunun hep bir adım önüne geçti. Zira Beckham hem podyumları hem de yeşil sahaları aynı anda götürebilecek kadar profesyonel bir sporcuydu. Uzun yıllar İngiliz milli takımına kaptanlık yapan Beckham ülkemizde oynanan Türkiye-İngiltere maçında kaçırdığı penaltı ile de uzunca süre gündeme damgasını vurmuştu.

Spice Girls grubunun üyesi olan Victoria ile yaşadığı aşk onun magazin sayfalarında da hep en üstte yer almasına neden oldu. Yaptığı reklam ve sponsorluk anlaşmalarıyla uzun yıllar boyunca hep en fazla kazanan futbolcu unvanını elinde tuttu.

Manchester United için en değerli forma numarası olan 7 numarayı Eric Cantona’dan devralan Beckham kulübün simge isimlerinden biri olmuştu. Onun Real Madrid’e transfer olması Ada sakinleri için büyük bir şok etkisi yaratmıştı. Real Madrid’de Los Galacticos ekibinin bir parçası olan Beckham, İspanya’da Şampiyonlar Ligi ve İspanya şampiyonluğu başarıları elde etti. Alex Ferguson’ın kendisine soyunma odasında krampon fırlatması ise yıllar sonra açığa çıkan bir gerçekti. Herkes Manchester United’dan neden ayrıldığını öğrenmiş oldu böylece.

Real Madrid’den sonra ise çok radikal bir kararla dümeni Amerika’ya kırdı yıldız futbolcu. Yılda tam 50 milyon dolar kazanıyordu üstelik. Amerika’da futbol sezonu sona erince 2 kez 3’er aylığına Milan forması giydi kiralık olarak. Amerika’daki kontratı sona erince bu sezonun devre arasında Paris yolunu tutan Beckham orada da bir şampiyonluk daha elde etti. Bu anlaşmanın yapıldığı gün ise tüm dünyanın gönlünü bir kez daha fethetmişti süperstar Beckham. Çünkü basın toplantısında PSG’den kazandığı tüm parayı hayır kurumuna bağışladığını açıklamıştı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.