İklim KriziManşet

Dalyan grevcileri: Yetişkin gibi davranmayacaksanız, biz yaparız

0

İklim aktivisti çocuklar, Muğla‘nın Dalyan ilçesinde de 20 Eylül Küresel İklim Grevi’nde sokaktaydı.

Aylardır hiç ara vermeden her cuma okulunu kırıp iklim grevine çıkan 12 yaşındaki Samra Samer, greve nasıl hazırlandıklarını şöyle anlattı: “Biz grevlere hazırlanırken her zaman yeni bir fikir bulmaya çalışıyoruz. Bu grev öncesinde de sokakta insanlara broşürler dağıttık ve duvarlara da afişler astık. 20 Eylül İklim Küresel İklim Grevi bir hafta boyunca çeşitli etkinliklerle devam edeceği için, o bir hafta boyunca yapacağımız eylemleri planladık. Tabii sürekli grevde olmayacağız ama kişisel olarak yapabileceklerimiz var. Mesela bir hafta boyunca geri dönüştürülemez atık yapmamaya ve Dalyan’da deniz ve kara yollarını temizleyen grubu ziyaret etmeye karar verdik.”

Bugünkü etkinliğe başlamadan önce sokakları afişleyip sonra arkadaşlarıyla birlikte grev alanına gittiklerini söyleyen Samer, oturmaya başladıklarında tanıdıkları yetişkinlerin de yanlarına gelip greve katıldığını anlattı. Ancak eylem sürerken, jandarmalar gelip kaymakamdan izin almaları gerektiğini söylemiş ve ‘kibarca’ yerlerinden kalkmalarını istemiş.

Samer sonrasını şöyle anlattı: “Hiçbirimizin anne babasının yanımızda olmaması onları biraz şaşırtmış gibiydi. Biz kalkmaya hazırlanırken, arkadaşımın babası aradı. Ona durumu anlattık. O da jandarmalarla konuştu ve grevimizi sürdürmemize izin verdiler. “

Samra Samer ve arkadaşlarının elleriyle hazırladıkları pankartlardan bazıları şöyle: “SOS- Evimiz Ölüyor”, “Hareket Etme Zamanı”, “İklim Krizi nedir Biliyor musunuz, İsterseniz Anlatalım”, Yetişkin Gibi Davranmayacaksanız, Biz Davranırız”, “Dünyamızı Koruyalım, Çocukların Geleceği Kirlenmesin”, “İklim Değişiyor, Neden Siyasetçilerimiz Değişmiyor?”, “İnkar, Politika Değildir”.

Dalyan’daki meydanda, okulu asıp dünyayı kurtarmaya soyunan bir avuç çocuk, gezegendeki milyonlarca yaşıtının haykırdığı talepleri dile getirirken, yalnız olmadıklarının güveniyle greve çıktı. Onlardan farklı olarak jandarmayla, kaymakamla yüzleştiler ama barışçıl, sakin ve kararlı eylemlerinden vazgeçmediler. Şimdi yeni etkinliklere hazırlanıyorlar.

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.