Doğa MücadelesiEkolojiManşet

Balıkesir’de mahkeme belediyenin imar planına yürütmeyi durdurma kararı verdi

0

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlatılan 1065 dönüm imar planı için, Edremit Çevre Derneği tarafından 22 Şubat 2023’de Balıkesir 2. İdare Mahkemesi‘nde açılan davada yürütmeyi durdurma kararı verildi. Dernek tarafından karara ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ülkemizin yaşadığı bunca deprem acısından sonra, 1. derece deprem bölgesi ve depremde sıvılaşma tehlikesi olan Dalyan‘daki böyle arazilerin, yeniden imar planı yapmak suretiyle satılmasının önünü açmak ve konutla doldurmak isteyenlere hukukun ‘dur’ demesi bizleri mutlu etti. Bu planla ilgili ‘iptal’ kararını da, en kısa zamanda sizlere vermeyi umuyoruz.”

Dernek, Edremit’e bağlı Çıkrıkçı ve Zeytinli mahallelerindeki ada ve parsellere ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazim İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı’yla 4822 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Kesin Korunacak Hassas Alan ilan edilmiş olan bölümün çakıştığını belirtmişti.

Alanda konutlara dahi dokunulmadan her iki kamusal alanın birleştirilmesi ve doğanın tümüyle korunası mümkünken bunun gündeme bile alınmamasına tepki gösteren çevre aktivistleri, alanın inşaat faaliyetlerine konu edilmesine yönelik işlemin hukuka aykırı olduğunu belirterek iptalini istemişti.

Bakanlık ise davanın süresinde açılmadığını belirterek işlemin hukuka uygun olduğunu iddia ederek davanın reddini talep etmişti.

Mahkeme dernek yönetimince açılan davada doğadan taraf olarak söz konusu işlemin yürütmesinin durdurulması yönünde karar verdi.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.