ManşetTürkiye

Dağlıca’da mayınlı PKK saldırısı sonrası çatışma

0

PKK, Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde yola döşediği mayınları, Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç’ın (TTZA) geçişi sırasında patlattı. Patlama sonucu çok sayıda askerin öldüğü ve yaralı olduğu belirtiliyor. Saldırıyla ilgili Başbakanlık’ta düzenlenen güvenlik toplantısının ardından Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, ölen ve yaralanan asker sayısına yer verilmedi.

3

Dağlıca saldırısıyla ilgili Türkiye’nin beklediği açıklama 02:20’de yapıldı. Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklamasında, “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan Kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan, Habertürk yerel kaynaklara dayandırdığı haberinde saldırıda 19 askerin öldüğünü, 10’dan fazla askerin de yaralandığını öne sürdü. Habertürk, daha sonra bu haberi güncelleyerek 15’ten fazla askerin öldüğünü iddia etti. PKK’ya yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı, örgütün silahlı kanadı HPG’nin saldırıyı üstlendiğini duyururken haberde, “15 askerin hayatını kaybettiği” iddia edildi.

Dün saat 15.00 sıralarında Dağlıca Tabur Komutanlığı’dan operasyona gitmek üzere ayrılan askerlerin bulunduğu iki zırhlı aracın geçişi sırasında yola döşenen mayın, Yeşiltaş Köyü yakınlarında PKK’liler tarafından uzaktan kumandayla patlatıldı.

Meydana gelen patlamada ve ardından bölgede hava destekli başlatılan operasyon sırasında çıkan çatışma nedeniyle ölü ve yaralıların olduğu bildiriliyor. Operasyona özel birliklerin de katıldığı kaydedildi.

 

(T24, Habertürk)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.