ManşetTürkiye

Cumhuriyet davasında tahliye yok

0

Cumhuriyet gazetesinin dört çalışanının ‘terör örgütü’ bağlantılı suçlamalarla tutuklu yargılandığı davanın dünkü duruşmasında tahliye çıkmadı.

Davada genel yayın yönetmeni Murat Sabuncu, muhabir Ahmet Şık, Cumhuriyet Vakfı İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, muhasebeci Emre İper ve ‘Jeansbiri’ isimli twitter hesabının sahibi Ahmet Kemal Aydoğdu tutuklu yargılanıyor.

Mahkeme, Mehmet Faraç, Leyla Tavşanoğlu ve Doğan Satmış’ın tanık olarak dinlenmesine hükmetti. ByLock kullandığı iddia edilen muhasebeci Emre İper’e dair bilirkişi raporu beklenecek.

Mahkeme heyeti Atalay, Sabuncu ve Şık hakkındaki kararı oyçokluğuyla alırken bir üye hâkim karara tahliye yönünde şerh koydu. Duruşma 25 Aralık’a ertelendi.

‘Örgüt bu adliyede’

Duruşmada savunma yapan muhabir Ahmet Şık, şunları söyledi: “Ben iki celsede de suç duyurusunda bulunduğumu söyledim ama siz karar almaktan kaçtınız. İktidara yakın gazetede duruşma savcısının adıyla belge dolaşıyor ama siz suç duyurusunda bulunmuyorsunuz. Bizim manşetlerimizden örgüt arıyorsunuz. Ama örgütün yerini size söyledim. Örgüt bu adliye binasının içinde, hakim savcı kılığında, işbirlikçileri de medya.”

Özgür Gündem davasında 2 tahliye

Kapatılan Özgür Gündem gazetesi yönetici ve yazarları hakkındaki davanın 5’inci duruşmasında 441 gündür tutuklu olan Sorumlu Yazıişleri Müdürü İnan Kızılkaya ve İmtiyaz Sahibi Kemal Sancılı dün tahliye edildi.

İnan Kızılkaya savunmasında, “441 gündür yoksunum ve tecrit altındayım. Benim başıma gelen en kötü şey 441 gün tutuklu olmam değil, gazetemin kapatılması. Ben gazeteciyim, yaptığım tüm haberlerin arkasındayım. Bu toplumun bilgi edinme hakkıdır, anayasal haktır. Gazetecilik suç değildir. Gazetecilikten yargılanan herkesin serbest bırakılması gerekiyor.” açıklamasında bulundu. Silivri Cezaevi’nden çıkan Kızılkaya ve Sancılı’yı dostları ve sevenleri karşıladı.

 

(Diken)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.