İfade ÖzgürlüğüManşetTürkiye

Cumhuriyet Bayramı törenine bazı basın kuruluşları alınmadı: Yapılan akreditasyon değil sansür

0

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Anıtkabir’de düzenlenen törene, Cumhuriyet, FOX Haber, Anka Ajansı gibi basın-yayın kuruluşları alınmadı.

Yaşananlara İletişim Başkanlığı tarafından uygulanan akreditasyon neden oldu.

Muhabirler törene giremedi

29 Ekim nedeniyle bu sabah düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, bakanlar, yüksek yargı temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları katıldı.

Törende askerler ve vatandaşlar için de yer ayrıldı. Ancak, töreni izlemek isteyen Fox TV, Cumhuriyet ve Anka Haber Ajansı muhabirleri törene alınmadı.

‘Halkın haber alma hakkını çiğnemeyin’

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ise yaşananlara tepki gösterdi ve ayrımcılığa son verilmesi çağrısı yaptı:

Anıtkabir’deki töreni takip etmek isteyen Fox TV, Cumhuriyet ve ANKA’dan meslektaşlarımız İletişim Başkanlığı’nın emriyle içeri alınmadı. Bu yapılan akreditasyon değil sansürdür. Ayrımcılığa son verin, halkın haber alma hakkını çiğnemeyin. #GazetecilikEngellenemez

‘Akıl tutulması’

Fox TV Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk de karara tepki gösterdi. Şentürk, söz konusu uygulamanın sadece Anayasa ihlali olmadığını, aynı zamanda akıl tutulması olduğunu da kaydetti:

Anıtkabir’deki Cumhuriyet Bayramı törenlerine @FOXhaber’in de içerisinde olduğu medya kuruluşlarının yarısı alınmadı! Siyasi tarihimizde bir örneği olmayan, 35 yıllık meslek yaşamımda da rastlamadığım bu uygulama sadece Anayasa’nın ihlali değil aynı zamanda akıl tutulmasıdır…”

You may also like

Comments

Comments are closed.