TürkiyeManşetMedya-İnternet

Cumhurbaşkanlığı ve Milli Savunma bilgi paylaşımlarını artık BiP’ten yapacak

0
Fotoğraf: Shutterstock

WhatsApp’ın kullanıcılarına yönelik ‘zorunlu güncelleme’ kararının ardından Cumhurbaşkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı, bilgi paylaşımlarını Turkcell’in mesajlaşma uygulaması BiP üzerinden yapma kararı aldı

Sputnik’in aktardığına göre Milli Savunma Bakanlığı’nın paylaştığı bilgi notunda, kararın WhatsApp ile ilgili yaşanan son gelişmeler üzerine alındığı belirtildi. Açıklamada, yeni uygulamaya bugünden itibaren geçileceği de ifade edildi.

Erdoğan WhatsApp’tan ayrıldı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ofisinden yapılan açıklamaya göre, WhatsApp’ın gizlilik kaygılarına yol açan yeni kullanım koşulları nedeniyle Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp’tan ayrıldı. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı iletişim gruplarının da BiP kullanması kararlaştırıldı.

Bloomberg’in Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına dayandırdığı habere göre, kararın bütün çalışanlara mesajla duyurulduğu öğrenilirken; bu değişimin, sosyal medya platformlarına karşı daha geniş kapsamlı önlemler kapsamında sürdürüleceği dile getirildi.

Neler yaşandı?

WhatsApp, 4 Ocak’ta ‘Gizlilik İlkesi’ni güncellemiş ve kullanıcılarına güncellenen ilkeleri kabul etmeleri için bildirim yollamıştı. Hesap bilgileri, mesajlar, konum bilgileri gibi birçok verinin Facebook’a ait şirketlerle paylaşılmasını içeren yeni koşulların onayı için kullanıcılara 8 Şubat’a kadar süre vermişti. WhatsApp, yeni koşulların kabul edilmemesi durumunda uygulamanın kullanılamayacağını belirtmişti.

WhatsApp, bu kararına ilişkin kullanıcılardan yoğun eleştiri alması üzerine yaptığı açıklamada, ‘Avrupa Bölgesi’ kullanıcılarının bu güncellemeden etkilenmeyeceğini, bu bölgedeki kullanıcıların verilerinin Facebook şirketleriyle paylaşılmayacağını duyurmuştu.

Alınan kararın ardından kullanıcılar diğer mesajlaşma uygulamalarına akın etmeye başladı. En fazla indirilen uygulamalar arasında ilk sırada Telegram, ikinci sırada Signal yer aldı. BiP ise 24 saat içerisinde 1,3 milyon kez indirildi.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.