TürkiyeManşet

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve BDDK’dan Fatih Portakal’a suç duyurusu

0

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), FOX TV ana haber sunucusu gazeteci Fatih Portakal hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, suç duyurusunda bulunma gerekçesi olarak Portakal’ın “sosyal medyada yalan ve halkı manipüle etmeye yönelik ifadeler paylaşmasını” gösterdi. BDDK ise gazetecinin “sosyal medyadan bankacılık ve finans sistemine yönelik gerçeğe aykırı ve maksatlı ifadeler paylaştığını” iddia etti.

Fatih Portakal’dan koronavirüs paylaşımları

Fatih Portakal, son dönemde yeni tip koronavirüs (Covid-19) kapsamında alınan önlemleri sosyal medya hesabında sıkça eleştirmişti. Portakal son olarak, Twitter hesabından “Tekalifi Milliye hatırlatılıp ‘zor günlerden geçiyoruz’ denilerek mevduatı veya tasarrufu olanlardan para istenmesin bir de! Korona sonrası ödeyelim derlermiş bir de! Olmaz olmaz diyemiyorum maalesef” paylaşımını yapmıştı.

Erdoğan’ın avukatı: Manipüle etmeye yönelik ifadeler kullanıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Ahmet Özel, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Fatih Portakal’ın attığı tweet ile birtakım iddialarda bulunduğunu söyleyerek “Bunlar tamamen yalan ve halkı manipüle etmeye yönelik ifadelerdir. Bu nedenle Fatih Portakal hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına Türk Ceza Kanunu ve BDDK mevzuatı kapsamında tarafımızca suç duyurusunda bulunulmuştur” ifadelerine yer verdi.

BDDK: Bankalara duyulan güveni sarsıyor

BDDK Hukuk İşleri Daire Başkanlığından yapılan açıklamada ise Gazeteci Fatih Portakal’ın Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “bankacılık ve finans sistemine yönelik gerçeğe aykırı ve maksatlı ifadelere yer verdiği” iddia edildi.

Açıklamada, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu‘nun, “İtibarın korunması” başlıklı 74. maddesinin, “Basın yayın ve benzeri araçlarla bir bankanın itibarını kırabilecek veya şöhretine ya da servetine zarar verebilecek bir hususa kasten sebep olunamaz ya da bu yolla asılsız haber yayılamaz” hükmüne atıf yapıldı.

BDDK’nin başvurusunda “bankalara duyulan güveni sarsabilecek mahiyetteki haber ve yayınların, yalnızca ilgili banka veya bankalara değil, sektöre ve genel ekonomiye sirayet edebilecek zararların meydana gelmesine neden olabileceği” ifadeleri suç duyurusunun gerekçeleri olarak gösterildi.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.