Critical Mass Adana’da

Critical Mass, Türkçe’de eleştirel kitle anlamına gelen* ve dünyada yaklaşık 300 ülkede, her ayın son cuma günü yapılan bir etkinliktir. 1992 yılında San Francisco, ABD’de başlayan etkinliğin ilk adı Commute Clottur. Etkinliğin bugünkü ismi, Çin’de uygulanan, trafik ışığıyla kontrol edilmeyen kavşaklarda, bisikletçilerin belli bir sayıya geldikten sonra karşıya geçebilmesi kuralına atıf yapılarak Critical Mass ismini almıştır.

Türkiye’de ise İstanbul, Ankara, İzmir , Adana başta olmak üzere farklı illerde her ayın son hafta sonu günleri gerçekleştirilmektedir. Biraraya toplanan bisikletçiler motorlu araçların her zaman trafikte yarattığı kesmekeşlere bir tepki olarak pedal çeviriyorlar.

Ciritical Mass Adana

28 Nisan Cumartesi günü Atatürk Parki Tören alanında toplanacak bisikletliler iki saat boyunca pedal çevirerek, motorlu araçların trafiği, çevreyi mahvetmesine tepkilerini gösterecekler.

(ekolektif.org)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Adalılar bir kez daha İBB önünde: ‘Azmanbüsler’ için imzalar teslim edildi

İBB'nin ziyaretçilerin toplu ulaşımı için Adalar'a getirdiği 'azmanbüs'lere karşı Adalıların topladığı sekiz bini aşkın imza, bugün Saraçhane'de İBB yetkililerine teslim edildi.

AB’den yeni iklim kuralları: Havayolları uçakların buhar izlerini izlemek zorunda

Avrupa Komisyonu, şirketlerden uçakların 'yoğunlaşma izleri'nin tahmini iklim etkisini ve yıllık olarak yaydıkları karbondioksit miktarını bildirmesini istedi.

Ankara YHT garı için devlet 5 milyon kişinin daha ‘garanti’ ücretini ödedi

Devlet, Kolin, Cengiz ve Limak holdinglerin ortaklığındaki işletmeye şimdiye dek ödediği 15 milyon dolara ek olarak, geçen yıl da 410 milyon TL ödedi.

Dünya Mirası Adalar’dan İmamoğlu’na destek ve planlama çağrısı

Dünya Mirası Adalar, Ekrem İmamoğlu'na mektup yazarak Adalar'ın UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmesi için destek talep etti. Dernek temsilcileri, mektupta Adalar'a uygun bir ulaşım ve ziyaretçi planının hazırlanması taleplerini tekrarladı.

SHURA: ‘Türkiye’nin şebeke altyapısı elektrikli araçlara hazır olmalı’

SHURA Enerji Dönüşüm Merkezi'nin yeni raporu, elektrikli araçların Türkiye'nin şebeke altyapısına entegrasyonu için yatırım ve politika önerileri sundu. Rapora göre Türkiye'de 2035 yılına kadar sayısı 11 milyonu bulması beklenen elektrikli araçlar, ulaşım emisyonlarını yüzde 41 oranında düşürebilir.

EN ÇOK OKUNANLAR