ManşetTürkiye

Covid-19 şüphesiyle hastaneye kaldırılan Oğuzhan Asiltürk yaşamını yitirdi

0

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı ve Milli Görüş Vakfı Başkanı Oğuzhan Asiltürk, 86 yaşında hayatını kaybetti.

Asiltürk ve eşi, 13 Eylül’de İstanbul’da zatürreye bağlı gelişen nefes darlığı nedeniyle rahatsızlanarak Ankara Şehir Hastanesi’ne getirilmişti.

Covid şüphesi olan Asiltürk çiftinin bilinçlerinin açık olduğu, oksijen desteğiyle tedavilerinin sürdüğü açıklanmıştı. Burada tedavisi süren Asiltürk, bu sabah hastanede vefat etti.

Asiltürk’ün cenazesi 2 Ekim Cumartesi öğle ezanın ardından Hacı Bayram Veli Cami’nde kılınacak namazın sonrasında Cebeci Asri Mezarlığı‘na defnedilecek.

Erdoğan’dan paylaşım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Asiltürk’ün ölümüne ilişkin “Bugün vefat haberini aldığımız, Millî Görüş Vakfı ve Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı, siyasi tarihimizin önemli isimlerinden, çok kıymetli ağabeyimiz Sayın Oğuzhan Asiltürk’e Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Mekanı cennet olsun” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise “Yüksek İstişare Kurulu Başkanımız, yol arkadaşımız ve dava adamı Oğuzhan Asiltürk ahirete irtihal etmiştir. Milletimizin ve camiamızın başı sağolsun. Mekanı cennet, makamı âli olsun” ifadelerini kullandı.

Koca aşı olup olmadığı sorularını yanıtsız bıraktı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise ölüm sebebine ilişkin “Son dönemde coroner arter hastalığı ve kalp yetersizliği tanımlarıyla takip ediliyordu. Sabah 09.00’da kardiyak arrest sonucunda kaybetmiş bulunuyoruz” bilgisini paylaştı.

Asiltürk’ün aşı olup olmadığı sorulan Bakan Koca, “Bu konu ve genel bir takım bilgilerin hasta yakınlarının rızası olmadan söylemenin doğru olmadığı kanaatindeyim” cevabını verdi.

Oğuzhan Asiltürk

Malatya‘nın Hekimhan ilçesinde 1935 yılında dünyaya gelen Asiltürk, ilk ve ortaöğretimini memleketinde tamamladı. İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi’nden mezun olan Asiltürk, bir süre serbest mühendis olarak çalışma hayatında yer aldı.

Milli Selamet Partisi (MSP) ile siyasete atılan Asiltürk, 15. ve 16. dönem Ankara, 19, 20. ve 21. dönemde de Malatya Milletvekili seçilmişti.

Oğuzhan Asiltürk, 1970’li yılların başından itibaren, “siyasi yasaklı” dönemleri hariç, yaşamı boyunca “milli görüş” çizgisinin temsilcisi olarak aktif siyasetin içinde yer aldı.

İstanbul Sözleşmesi karşıtıydı

Oğuzhan Asiltürk, son dönemde İstanbul Sözleşmesi’ne karşı açıklamalarıyla gündeme gelmişti. İstanbul Sözleşmesi’nden çıkma kararını ilk duyuran isim olan Asiltürk, Erdoğan ile görüştüğünü söylemiş ve çekilme kararında destek istemişti.

Asiltürk’ün “Erdoğan çekilmeyi istiyor. Ama parti içinde cahiller var, kadın hakları falan diyenler” ifadeleri tepki toplamıştı.

Erdoğan ile birlikte Kıbrıs ziyareti

Cumhur ittifakı görüşmeleri

Erdoğan ile birlikte Kıbrıs’ta yurtdışı gezisine çıkan ve onun dışında da Türkiye’de sık sık görüşen Asiltürk, Saadet Partisi’nin Cumhur İttifakı‘na dahil olması gerektiği görüşü yüzünden Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile karşı karşıya gelmişti.

Saadet Partisi’nin Millet İttifakı içinde yer almasına karşı çıkan Asiltürk, aynı zamanda dünürü olan Temel Karamollaoğlu’na  “kongre resti” çekmişti. Ayrıca partinin ilk kongresinde genel başkanlığa aday olacağını açıklamıştı.

İktidarın tam kapanma döneminde aldığı “alkol yasağının” da kulislerde “Milli Görüşçülere yönelik bir hamle olduğu” iddia edilmişti.

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.