ManşetKoronavirüs SalgınıTürkiye

Çorum’daki bir huzurevinde 70 koronavirüs vakası çıktı

0

Çorum Atıl Üzelgün Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi‘nde kalan sakinler ile personelde koronavirüs tespit edildi. 52’si huzurevi sakini olmak üzere toplamda 70 kişinin koronavirüs testi pozitif çıktı.

Independent Türkçe’den Adem Demir’in aktardığına göre koronavirüs testi pozitif çıkan kişilerin tamamı Çorum’daki hastanelerde tedavi altına alındı.

Yapılan açıklamada vakaların tespitinden önce de huzurevinde sıkı tedbirlerin uygulandığı belirtildi.

Üç vardiyalı çalışma

Alınan önlemler kapsamında personel üç vardiya şeklinde görev yapıyor. Değişim yapıldığında huzurevinde çalışacak personel mutlak suretle teste tabi tutuluyor.

Huzurevindeki sakinlerin farklı kronik rahatsızlıkları bulunduğu için kişiler zaman zaman hastanelere götürülerek tedavileri yapılıyor. Farklı bir rahatsızlığı bulunan bir sakin, hastaneye gidip, tedavisini görüp geliyor.

Hastanede virüs kapan yaşlı sakin, hiçbir belirti göstermiyor. Birkaç gün sonra yapılan testlerde virüsün huzurevini sardığı acı şekilde öğreniliyor.

Bakanlık kabul etmiyor

Türkiye’deki tüm huzurevi, yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezlerinin bağlı bulunduğu Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ise 70 kişinin Covid-19 testinin pozitif olduğunu kabul etmiyor.

Hepsinin tedbir amaçlı hastaneye sevklerinin gerçekleştirildiğini söyleyen bakanlık yetkilisi, böbreklerindeki rahatsızlık nedeniyle diyaliz tedavisi alan bir yaşlı hariç diğerlerinin sağlık durumunun stabil olduğunu ve gerekli tedavinin uygulandığını belirtti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.