Hayvan HaklarıManşet

Çorlu’daki tahnit müzesine hayvan severlerden tepki: Ceset müzesi istemiyoruz

0

Çorlu Belediyesi‘nin ilçeye tahnit müzesi yapmak için çalışmalara başladığını açıklaması hayvan severlerden tepki topladı. Pek çok derneğin ortak imzası ile yapılan açıklamada “ceset müzesi istemiyoruz” denildi.

Ortak bildiriye Dayanışma Hayvan Hakları Federasyonu, Doğa ve Hayvan Severler Derneği, İstanbul Göktürk Hayvan Sevenler Derneği, Çanakkale Lapseki Çardak Hayvan Sevenler Derneği, Edirne Bir El Bin Nefes Derneği, Kırklareli Doğayı Hayvanları Koruma Derneği, İnegöl Doğayı Hayvanları Koruma Derneği, Malatya Doğa ve Hayvanlar İçin El Ele Derneği ve Çanakkale-Kepez Doğayı ve Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği imzacı oldu.

‘Vahşet meşrulaştırılmaz’

Çorlu’da kurulacağı açıklanan tahnit müzesi ile ilgili değerlendirmelerini kamuoyuyla paylaşan Dayanışma Hayvan Hakları Federasyonu Tekirdağ Temsilcisi ve Doğa ve Hayvan Severler Derneği Başkanı Ahmet Güneş şu ifadeleri kullandı:

Doğanın koruyucusu olan, doğal yaşamın devamını, ekolojik dengeyi sağlayan yaban hayvanlarının öldürülmesi ve üstüne marifetmiş gibi cesetlerinin müze adı altında sergilenmesi kabul edilemez. Hiçbir sebeple bu vahşet meşrulaştırılamaz.”

Fotoğraf: AA

‘Avcılık ile öldürüldüler’

AA’nın haberine göre Ahmet Güneş, açıklamasında “Avcılık nedeni ile soyu tükenme noktasına gelmiş yaban hayvanlarımızın ya da yurt dışında binlerce dolar harcanarak öldürülmüş yaban hayvanlarının cesetlerinin tahnitlenerek, doldurularak insanlarımıza, çocuklarımıza müze adı verilecek katliam binasında sergilenmesi insan onuruna, vicdanlara ihanettir” dedi.

Açıklamasının devamında ise “21.yüzyılda hiçbir ihtiyaç olmamasına rağmen spor adı altında yapılan avcılık sonucunda ormanları temizleyen, ağaçları hastalıklardan koruyan, bitkileri yenileyen, filizlenmeye katkıda bulunan yaban hayvanlarının katledilmesi sonucunda orman ağaçlarını hastalıklar sarmıştır” ifadelerini kullandı.

‘Çocuklar hayvanları belgesellerden tanıyor’

Güneş ayrıca, “Dünyamıza, ekolojik çevreye bir çok insandan daha fazla katkısı olan yaban hayvanlarının cesetlerini sergilemek isteyenlerin, geçmişte bozulmamış insan cesetlerini kasaba kasaba gezdirip sergileyerek para kazanan zalimlerin yaptığından bir farkı yoktur” değerlendirmesinde bulundu.

“Çocuklarımız görmediği hayvanları görecek” gibi bir müze mazereti üretmeye çalışmanın kurnazlık olduğunu belirten Güneş “Teknolojiyi av meraklısı zatlardan çok daha iyi bilen çocuklarımız dünyada yaşamasına hala izin verilen sınırlı sayıda hayvanı zaten belgeseller, 3D filmlerle izlemekte, tanımaktadır. Duyarlı ebeveynler, çok meraklıysa çocuklarını doğa gezisine götürür; gözlem yapmasını, fotoğraf çekmesini sağlar, doğa ve hayvan sevgisini aşılar” dedi.

You may also like

Comments

Comments are closed.