ManşetTürkiye

Çorlu tren katliamında oğlunu kaybeden Mısra Sel’e ‘kamu görevlisine hakaretten’ dava açıldı

0

Çorlu tren katliamında yaşamını yitiren 9 yaşındaki Oğuz Arda Sel’in annesi Mısra Öz Sel’e “üç maymunu oynamayı tercih eden bir heyet” dediği gerekçesiyle “Kamu görevlilerine karşı görevinden dolayı hakaret” suçundan dava açıldı.

Mısra Sel, uzun süredir tren katliamındaki sorumluların bulunması ve katliamın arkasındaki ihmalin aydınlatılması için bir yandan hukuki mücadelesini sürdürüyor bit yandan da diğer yakınını kaybedenlerle birlikte eylemler düzenliyordu.

‘Uzatarak unutturmak istiyorlar’

Cumhuriyet’ten Zehra Özdilek’in haberine göre  Sel, ocak ayında kendine açılan iki soruşturma kapsamında ifade verdiğini belirterek, “Cumhurbaşkanına hakaretten henüz dava açılmadı ama onu da bekliyorum. Mahkeme heyetine ‘üç maymun’ demişim. Ben de tesadüfen e-Devlet’e baktığımda gördüm” dedi. Özdilek konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Tanıkların huzurda dinlenilmesine yönelik taleplerimizi mahkeme heyetine iletmiştik. İfadenin huzurda alınmadığı takdirde yaşadığımız hukuksuzluğu anlattık. Biz bu ifadenin mahkeme heyeti olmadan mahkeme kalemi tarafından alındığına şahit olduk. Hatta tanığa önceden soruların verildiğine şahit olduk. Bunu bizzat ben de yaşadım. Biz bunları mahkeme heyetine anlattık.

25 kişinin öldüğü, yüzlerce kişinin yaralandığı bu katliamda gerçek sorumluları yargılamak yerine bu olayı uzatarak unutturmak istiyorlar. Alt düzey çalışan üç dört tane memura ihaleyi yıkıp gerçek sorumluları aklamak istiyorlar. Gerçek sorumlular yargılansın.

İlk duruşma 17 Eylül’de

Gerçeği peşinde koşup olayları deşifre ettiği için onu susturmaya çalıştıklarını söyleyen Sel, “Sus, konuşma, hiçbir şey söyleme diyorlar. ‘Üç Maymun’ demek bir hakaret değildir. Benim ifademi alan savcı ‘mahkeme heyetine maymun mu demek istedin’ diye sordu. Maymun bir hakaret olamaz, ben burada bir deyim kullandım. Haliyle öfkeliyim. Heyet benim yüzüme nasıl bakacak” diye sordu.

İlk duruşmanın 17 Eylül’de gerçekleşeceğini söyleyen Sel, şöyle devam etti: “Sanık olmak çok can sıkıcı. Ben kimseyi öldürmedim, kimseye zarar vermedim, sadece evladımı kaybettim. Buna sebep olanlar hakkında gerçeklerin ortaya çıkmasını istedim. Beni suçlu konumuna getirenler için bu ülke adına utanç duyuyorum.”

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.