ManşetTürkiye

Çorlu tren faciasının tek tutuklusu Karasu da tahliye edildi

0

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinin Sarılar Köyü yakınlarında 8 Temmuz 2018’de meydana gelen, yedisi çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği, 300’den fazla kişinin de yaralandığı tren kazasına ilişkin yargılamanın 11. duruşmada TCDD 1. Bölge Demiryolu Bakım Müdürü Mümin Karasu‘nun tutuklanmasına karar verimişti. Karasu da tahliye edilerek diğer sanıklar gibi tutuksuz yargılanmaya başlandı.

Mısra Öz, kazada 9 yaşındaki çocuğu Oğuz Arda Sel için adalet arayışını sürdürüyor. Karara tepki gösteren Öz, “Beş yıldır ölüp ölüp dirildiğimiz şu hayatta, tutunduğumuz tek şey adalet oldu. 25 kişinin ölümüne, beş yıl sonra bir kişiyi zoraki tutukladınız. Bir sonraki celseye kadar bile sürmedi. Adaletiniz batsın!” diyerek isyan etti.

‣Çorlu tren faciasından dört yıl sonra tutuklama kararı

13 sanığın “taksirle bir veya birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan yargılanması sürüyor.

Mahkeme bir kısım katılanlar avukatı Evren İşler‘in sanıkların ortak müdaafiliğine dair, menfaat çatışması nedeniyle müdafiinin çekinmesi isteminin kabulüne, sanıklar Levent Muammer Meriçli ve Nihat Aslan‘ın bir sonraki duruşma hazır bulunmalarının ihtarına, sanık Mümin Karasu’nun tutuklanmasına, diğer sanıklar hakkında yurtdışına çıkamamak şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar vererek duruşmayı 11 Ocak 2023 tarihine ertelemişti.

‘Çok güzel üç maymunu oynadınız’

Kazada yakınlarını kaybeden Zeliha Bilgin son duruşmada, “Benim kimleri kaybettiğimi buradakilerin çoğu biliyor. Kızım Bihter Bilgin‘i 14 yaşında TCDD’nin ihmaline kurban verdim iki kız kardeşimi de sizlerin ihmallerine kurban verdim. Bugün siz heyet olarak çok güzel sorular sordunuz ama hiçbir cevap veremediler. Ama şunu gördüm birçok şey değişmiş kimileri üst kademelere terfi etmiş. 2017’den sonra çok güzel şeyler yapılmış. Keşke bunları 2018’de yapsaydınız da benim yakınlarım yanımda olsaydı. Anlaşmış şekilde bilmiyoruz diyorlar. Mühendis olmuşlar ben cahil halimde burada onlara gülüyorum. Mümin Karasu’nun buraya zorla getirilmesini istiyorum. 25 kişi öldü, dördü benim canım. Ben evlatsız kaldım, kardeşsiz kaldım. Çok güzel üç maymunu oynadınız” demişti.

11. duruşmada TCDD 1. Bölge Demiryolu Bakım Müdürü Mümin Karasu‘nun tutuklanmasına karar verilmişti.

Karasu’nun avukatı tutukluluğa itiraz etmişti. Çorlu 2. Ağır Ceza Mahkemesi, itiraz kabul etti. Karasu’ya yurt dışına çıkış yasağı verildi.

Karasu’nun 10 Ekim 2022 tarihinde bizzat adliyeye gelerek teslim olduğu ve tutuklandığı, bu hali ile kendisinin bizzat teslim olması karşısında kaçak durumda bulunmadığı belirtildi. Mahkeme tutuklamanın bir tedbir olduğu hususlarını göz önüne alarak itirazı kabul etti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.