COP27Doğa Mücadelesiİklim KriziManşet

COP27’de ilk kez çocuk ve gençler için ayrı bir resmi alan açılacak

0
Çocukların iklim vaatleri Glasgow'daki COP26'da böyle sergilenmişti. Fotoğraf: Alastair Grant / AP

Kasımda Mısır’ın Şarm El-Şeyh kentinde düzenlenecek BM 27’inci Taraflar Konferansı’nda (COP27) ilk kez çocuklara ve gençlere ait bir pavyon kurulacak.

Çocuk ve Gençlik Pavyonu, tküresel müzakerelere ev sahipliği yapan BM tarafından yönetilen iç alan ‘Mavi Bölge‘de yer alacak.

UNICEF İyi Niyet Elçisi ve iklim aktivisti Vanessa Nakate, Euronews’e verdiği demeçte “COP26’da, gelişmekte olan ülkelere zarar ve ziyan finansmanı sağlama taahhütleri, dünyanın en zengin ve çevreyi en çok kirleten ülkeleri tarafından bir kez daha göz ardı edildi” dedi:

“COP27’de gençler masaya oturacak. Azaltma, adaptasyona yönelik iklim finansmanı ve kayıp ve hasar fonları talep etmek için bu platformu ve sesimizi kullanacağız.”

Çocuk ve Gençlik Pavyonu, Fridays for Future ve Loss and Damage Youth Coalition gibi öncü gençlik kuruluşları ve kurumları tarafından organize edilecek.

Save the Children ve UNICEF, pavyonun diğer kurumsal ortakları arasında yer alıyor.

COP27 Gençlik Elçisi Omnia El Omrani, yeni uygulama ile ilgili  Euronews’e verdiği demeçte “Dünya çapında gençlerin öncülük ettiği çığır açan girişimleri sergilemek ve gerçek iklim politikası tartışmalarına katılımımızı hızlandırmak ve entegre etmek için küresel olarak genç uzmanları ve iklim savunucularını bir araya getireceğiz” açıklamasını yaptı.

“İklim değişikliği, çocukları ve gençleri orantısız bir şekilde etkiliyor ve gelecek nesillere zarar verecek Bugün doğan bir çocuk, aşırı hava olaylarını bizden dört kat daha fazla yaşayacak. Bu etki haksızdır. Dünya liderleribir an önce harekete geçmeli.”

İki hafta boyunca sürecek COP27, her gün birden fazla temanın üzerinde durulduğu pavyonlardaki tartışmalarla etrafında dönecek. 10 Kasım ‘Gençlik ve Gelecek Nesiller Günü‘, gençlerin önderliğindeki 14 gençlik kuruluşundan pavyon organizatörlerinin özel odak noktası olacak.

 

More in COP27

You may also like

Comments

Comments are closed.