COP26İklim KriziManşet

[COP26] Yokoluş İsyancıları’ndan Glasgow sokaklarında ‘yeşil yıkama’ yürüyüşü

0

Birleşik Krallık’taki Yokoluş İsyanı (Extinction Rebellion) aktivistleri, BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 26’ncı Taraflar Konferansı’nın (COP26) gerçekleştiği İskoçya‘nın Glasgow kentine eylem düzenledi.

Öğle saatlerinde Buchanan Sokağı‘nda bir araya gelen binlerce aktivist COP26’ya sponsorluk yapan şirketlerin yaptığı yeşil yıkamaya dikkat çekmek için “Yeşil Yıkama Yürüyüşü” gerçekleştirdi.

Polisle kedi-fare oyunu

Protestocular Sauchiehall caddesine doğru ilerlerken, yolları İngiliz Ulaştırma Polisi tarafından kesildi. Polis ve protestocular, Yokoluş İsyancıları farklı yönlere gitmeye başlayana kadar yarım saat boyunca durdu.

Bölünerek birden fazla sokakta aynı anda yürümeye başlamaları üzerine polis de kafa karışıklığı yaşadı ve eylemcileri engelleyemedi.

‘Birleşik Krallık yeşil yıkamayı tercih ediyor’

Yokoluş İsyanı tarafından yapılan açıklamada “COP26 sponsorluğu, Birleşik Krallık Hükümeti’nin iklim eylemi için bu kritik on yılda iklim çöküşünün üstesinden gelmek için gereken gerçek liderliği göstermek yerine yeşili yıkama yolunda ilerlediğini gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Bu yıl düzenlenen COP’un sponsorları şu şekilde: Microsoft, Unilever, Sky, SSE, Scottish Power, Sainsbury’s, Reckitt, National Grid, Hitachi, GSK ve NatWest Group.

More in COP26

You may also like

Comments

Comments are closed.