COP26İklim KriziManşet

[COP26 Liderler Zirvesi] Barbados Başbakanı: 2 derece ısınma bizim ölüm fermanımız

0

Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 26’ncı Taraflar Konferansı (COP26) kapsamında 1 Kasım-2 Kasım tarihlerinde düzenlenecek Dünya Liderleri Zirvesi başladı.

İskoçya’nın Glasgow şehrinde düzenlenecek iki haftalık konferansa Birleşik Krallık ev sahipliği yapıyor.

‘Kıyamet böyle mi gelecek?’

Dünya Liderleri Zirvesi’nde konuşma yapan belgesel yönetmeni David Attenborough, insan kaynaklı iklim değişikliği çağından önce iklimin ne kadar istikrarlı olduğunu gösteren bir grafik göstererek “Hepimizin güvendiği istikrar bozuluyor” dedi.

“Kıyamet böyle mi gelecek?” sorusunu soran Attenborough, “Trajediyi zafere dönüştürmek için hala bir şans var. Ne de olsa biz Dünya’da var olmuş en büyük problem çözücüleriz” cevabını verdi.

‘Motivasyonumuz umut olmalı’

Karbonu absorbe edecek teknolojiler de dahil olmak üzere yeni bir sanayi devrimine ihtiyacımız olduğunu söyleyen Attenborough, bunun temiz ve yeni bir dünya sağlayabileceğini ve bunları yaparken doğayı müttefikimiz olarak kullanabileceğimizi belirtti.

Attenborough, “Bu fırsatı daha eşit bir dünya yaratmak için kullanmalıyız ve motivasyonumuz korku değil umut olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Barbados: 2 derece bizim ölüm fermanımız

Sonrasında söz alan Barbados Başbakanı Mia Mottley, ülkesinin iklim krizinden orantısız şekilde etkilendiğine dikkat çekti.

Mottley, “2030 değil, 2050 değil. Bugünün liderleri bu seçimi yapmalı. Bu bizim elimizde. Halkımızın ve gezegenimizin buna her zamankinden daha fazla ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

Küresel ısıtmayı 2 derece ile sınırlamanın onlar için ölüm fermanı olacağını ifade eden Mottley, “Biz de buraya dünyaya ‘daha iyisini deneyin’ demeye geldik” dedi.

 

More in COP26

You may also like

Comments

Comments are closed.