ManşetHafta SonuKitap

[Çocuklar için Yeşil Kitaplar] Herkesin gölgesi kendine

0

Güldünya Yayınları ilk kez okul öncesine hitap eden bir kitapla okurlarının karşısına çıkıyor; her zamanki gibi her yaştan okurun bir şeyler bulabileceği bir kitap: Herkesin Gölgesi.

 

Bir gün,
küçük Tavşan geldi.
Biraz rüzgâr vardı…
Ve belki bir Gölge…

“Haydi, küçük tavşan, haydi!”

Dünyanın en önemli çocuk kitapları fuarı Bolonya Kitap Fuarı’nda mansiyon ödülü kazanan ve modern çocuk edebiyatının önemli yazarlarından Mélanie Rutten’in imzasını taşıyan Herkesin Gölgesi kitabı, kitabevlerinin raflarına dizilmeye başlandı.

Endişeli bir geyiğin, büyümek isteyen küçük bir tavşanın, savaştaki bir askerin, hep aynı rüyayı gören bir kedinin, her şeyi bilmek isteyen bir kitabın ve  bir gölgenin öyküsünü, Handan Öz çevirdi. Kitabın Türkçe hakları ise Kalem Ajans ve Hannele and Associates aracılığıyla alındı.

Kitaplarından şiiri ve edebiyat duygusunu eksik etmeyen, okurunu çocuklaştırmadan yazmasıyla tanınan Mélanie Rutten, Herkesin Gölgesi için Valonya-Brüksel Federasyonu’ndan yaratıcılığa destek bursu aldı. Çocukluğun tüm duygularını, korkularını, büyümenin zor yanlarını, birbirimizden öğrendiklerimizi anımsatan kitap, zarif, masalsı ve ritmik bir anlatıya sahip.

Yazar: Mélanie Rutten

Fotoğrafçı, yazar ve illüstratör Mélanie Rutten 12 Ağustos 1974 yılında, Belçika’da doğdu. Orta Amerika ile Afrika’da, doğayla iç içe bir çocukluk geçiren Rutten’in kahramanlarının çoğu hayvanlar aleminden. Renk ve ışık oyunlarına düşkün bir çizer olan Rutten, çalışmalarında kurşun, keçeli, pastel kalemler, guaj boyalar, siyah beyaz fotoğraflar kullanmayı seviyor ve hem yetişkinlere hem de çocuklara yönelik çalışmalar yapıyor.

Künye

Yazar: Mélanie Rutten
Çeviren: Handan Öz
Yayına Hazırlayan: Ayşe Düzkan
Son Okuma: Beyhan Demir
Güldünya Yayınları, 1. Basım, 2021
Baskı: Ceylan Matbaası

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.