Hafta SonuKitapManşet

[Çocuklar için Kitaplar] Duygularıyla Arkadaş Olan Çocuk – Eda Uysal

0

“Bugün bir duygu geldi mi ziyaretine? Kapıyı açıp davete debilir misin onu oynamaya? Ne istediğini sorabilir misin ve öğrenebilir misin? Hoşgeldin diye selamlayıp onu dinleyebilir misin?”

Amerikan Psikoloji Derneği’nin onayladığı kitaplardan biri olan “Duygularıyla Arkadaş Olan Çocuk” klinik psikolog Lauren Rubenstein tarafından yazılmış. Çocukların karşılaştığı zorluklara karşı duygu farkındalığını arttırıcı, odaklanmayı ve empatiyi güçlendiren bir kitap. Şiirsel dili, görsel şölene dönüşen çizimleri ile çocukların ufacık yüreklerine derinden bakabilmelerini sağlıyor. Duyguları tarif edebilme ve hissedebilme yeteneği arttıkça tepkisel davranışlar ve saldırgan tutumlar azalır tezini savunuyor.

Görsellerde doğanın içinden büyüleyici resimlere yer verilmiş olması, çocukları doğanın hissettirdikleri ile bağdaştırarak duygularını ifade etmeye cesaretlendiriyor. Kimi zaman “bir bulut kadar hafif”, kimi zaman çıplak ayaklarımızla üzerinde yürüdüğümüz “çakıl taşları kadar sert ve keskin” olan duyguları açığa çıkarıyor.

Kitaptaki “Ebeveynlere ve Eğitimcilere Not”  kısmında da farkındalık arttırıcı nefesçalışmaları ve bilinç egzersizleri mevcut. Akademik gelişim kadar mühim olan duygusalgelişimin de büyükler tarafından farkına varılmasının öneminden bahsediyor.

“Duygu Oyunu” diye isimlendirdiğimiz oyunla konuşmayı ve kendini ifade etmeyi çok sevmeyen oğlumun bile ağzından dökülüveriyor duygular..Keyifle okuduğumuz ve kendi annelik serüvenimde faydalandığım bu kitabın küçük ve büyük okurlara da açacağı duygu kapılarının kapanmaması dileğiyle…

Yazan: Dr. Lauren Rubenstein

Resimleyen  : Shelly Hehenberger

Çeviren: Selim Yeniçeri

Yaş Grubu 4-8

Okuyan Koala Yayınevi

40syf

Eda Uysal

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.