ManşetTürkiye

Cizre Emniyet Müdürü görevden alındı

0

141227140249_cizre_640x360_n_nocreditŞırnak’ın Cizre ilçesinde son günlerde yaşanan ve üç kişinin öldüğü çatışmaların ardından İlçe Emniyet Müdürü Ozan Başurgan görevden alındı.

Cizre’de 27 Aralık Cumartesi günü iki grup arasında çıkan çatışmada üç kişi ölmüş, beş kişi yaralanmıştı.

İlçede gerginlik daha sonra da sürmüştü.

Muhalefet partileri kamu makamlarının olayları önlemede yetersiz kaldığını öne sürmüştü.

Çatışmaların PKK’ya bağlı Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) ve HÜDA-PAR (Hür Dava Partisi) yanlıları arasında çıktığı belirtiliyor.

Partinin Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, “Ne zaman süreçle ilgili olumlu bir mesaj verilse PKK, YGD-H çevreleri tarafından bizim partimize yönelik provokatif eylemlerde bulunuluyor. Bizim partimiz üzerinden kendilerine göre çözüm sürecini sabote etme veya farklı mecralara çekmeye çalışıyorlar. Bunun da sorumlusunun PKK tarafı olduğu düşüncesindeyiz” demişti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Cizre’deki mevzunun muhtemeldir ki iki taraf içine sızma yapmış ve bilinçli bir şekilde çatışma, katliam yaratmak isteyen güçlerin tezgahı oyunudur” yorumunda bulunmuştu.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Hatip Dicle, olaylarla ilgili “Ortada üçüncü bir güç var o da paralel yapı. Bu yapı çözüm sürecinin en büyük karşıtı” diye konuşmuştu.

KCK (Kürdistan Topluluklar Birliği) ise yaptığı açıklamada iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi’ni (AKP) suçladı.

Olaylarla ilgili İnsan Hakları Derneği tarafından Cizre’de yaşayanların tanıklıklara dayandırılarak hazırlanan raporda ise bazı güvenlik görevlilerin de sivillere ateş açtığı belirtildi.

(BBC)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.